WLASSH
 

Winchester Lever Action Shooters Society Holland 

 De Kolom van John 1

Greven: Meneer Op- Stelten, onder ons, wat hebt u eigenlijk tegen parcoursschutters?
Opstelten: Even goed luisteren kerel, mijn naam is niet Op- Stelten maar Opstelten. Zoals je weet ben ik minister van Veiligheid en Justitie. Vooral die Veiligheid rust zwaar op m’n schouders. Veiligheid op zich, is een duidelijk begrip. Maar de hamvraag is natuurlijk: wiens veiligheid? Gaat het in deze om onze veiligheid, de veiligheid van de bezittende klasse of gaat het om de veiligheid van het volk? Het volk dat ook wel gepeupel wordt genoemd. Dat komt uit de Franse taal, la peuple, het volk. Of spreek je geen Frans? Je kent Napoleon Bonaparte? Die kwam door het gepeupel aan de macht. Het gepeupel is net als de publieke opinie een gevaarlijke macht waar je als politicus terdege rekening mee moet houden. Vandaag de dag geldt nog steeds, wie de volksmassa kan aansturen en beheersen, pakt de macht.
Opstelten: Luister goed kerel, wij en alleen wij, hebben die macht. Wij de politici bedoel ik. Voor jou als Jonkheer uit een feodaal systeem, is natuurlijk ook een rol weggelegd. Jij holt de schietverenigingen van binnen uit en ik, met de wet in de hand, van buiten. Want laten we wel wezen, wapens onder het volk, onder het gepeupel dus, is maar niets. Een revolutie van de Europese volkeren komt met rasse schreden dichterbij. Wij hebben niet voor niets de dienstplicht afgeschaft. Een militair getrainde bevolking is in geval van opstand, natuurlijk een groot gevaar. Ik mag je een geheim vertellen. We hebben inmiddels een internationale politiemacht in oprichting, Eurofor. Dat is voor het geval onze nationale politie het af laat weten en vuile zaak maakt met het volk. Maar mondje dicht! Je bent Jonkheer; ik vertrouw je.
We gaan ook werken aan één nationale politie. Zo'n korps is beter in de hand te houden dan al die kleine.
Nu nog even over die parcoursschutters. Vreemde snuiters zijn dat. Die willen graag in gevechtssituaties snel en raak schieten. Het is vreemd volk, ze houden ook niet zo van jullie blauwe blazers met die mooie fel gekleurde KNSA- emblemen. Potentieel gevaarlijk, vind je niet?
Nog even over die veiligheid. Het gaat natuurlijk niet om de veiligheid van het volk. Volk is er genoeg.
Soms worden ze beroofd en dood geslagen. Is dat niet een beetje hun eigen schuld? Ja, als je niet op je spullen kunt passen, word je slachtoffer. Ik kan natuurlijk niet op iedere hoek een politieagent zetten. Voor die stumpers kunnen we natuurlijk Voorkoming Misdrijven en Slachtofferhulp inschakelen. Kunnen ze net zo lang over hun leed vertellen tot ze het vergeten zijn. Een aanrijdtijd van 15 minuten moet toch genoeg zijn in zulke gevallen. En zijn ze kaal geplukt, kunnen ze toch naar de Bijstand. Nee hoor, de mensen in Holland moeten niet zeuren over hun veiligheid. Het is hier toch veel beter dan in de Afrikaanse landen, Irak en Afghanistan.
 
John H.J.A.

 Kijk altijd onderaan de homepagina voor toevoegingen of updates van stukjes.