WLASSH®
2011-2024

 Winchester Lever Action Shooters Society Holland 

 Kabinetsbesluit: sportkantines dicht

29-09-2020
De WLASSH en Corona.

In Nederland wordt al een tijd lang niet meer massaal gebruik gemaakt van de schietverenigingen. De leden zijn nog steeds waakzaam en terecht. Het gaat om je gezondheid. Het kantinebezoek gaf het al duidelijk aan want het was stil in het gebouw.
H
et is niet zomaar even een griepje wat ons land is komen binnenvallen. In heel de wereld is er een hoop ellende gaande door dit hardnekkige Corona virus en het dodenaantal blijft maar stijgen.
Het virus heeft al veel teveel in zijn greep en het eind is nog lang niet in zicht.


Ook de WLASSH vereniging heeft er mee te maken. Ze heeft daarom tijdig aangekondigd, onder deze omstandigheden, dit jaar geen wedstrijden te willen
organiseren. Op geen enkele wijze wil het bestuur verantwoordelijk zijn voor enige verdere verspreiding van het virus. Er wordt door de overheid niet voor niets zoveel aandacht aan besteed. Enkel door samenwerken krijgen we het onder controle en niet anders. 
Onze leden staan gelukkig volledig achter ons besluit.
Maar als WLASSH bestuur mogen we het volgende zeggen: 
De gezondheid van onze leden en de schutters die de wedstrijden bezoeken, is ons meer waard dan een schietwedstrijd.

We volgen natuurlijk allen de berichtgevingen vanuit de media en kunnen alleen maar hopen op betere tijden.
Gisteren was er wederom een persconferentie en het kon niet uitblijven; meerdere restricties werden aangekondigd.
Ook de KNSA is nu naar buiten gekomen met een bericht. Na lange tijd eindelijk weer een bericht van onze hoofdbond.
Hieronder kunt u dit bericht lezen, we hebben het 1 op 1 overgenomen.

Het WLASSH bestuur

Bovenstaand bericht van de KNSA stelt dat het geen gevolgen heeft voor de schietbeoefening maar daar hebben we ernstig onze twijfels over. Er zijn namelijk al verenigingen die gekozen hebben om de deuren te sluiten de komende drie weken. 
Het is logisch want de meeste schietbanen zijn enkel via de kantine te bereiken. Schutters blijven daar dan toch hangen, al worden geen consumpties verstrekt, de kantine is in gebruik en dat is niet toegestaan. Het is zonde om dit te riskeren en men voorkomt ergere maatregelen tegen de club.