WLASSH®

2011-2024
Winchester
Lever Action Shooters Society Holland 
 

 Onderdelen Winchester modellen

De onderdelen.
Waar gehakt wordt vallen spaanders en waar geschoten wordt... zijn zo af toe wat onderdelen aan vervanging toe.
Normale slijtage dus. En toch kan dit lastig zijn voor de trotse bezitter van een lever action. We willen immers dat het wapen altijd functioneert en dat weigeringen achterwege blijven. En zolang het goed gaat wordt er niet gedacht aan onderdelen en schiet men vrolijk verder  maar opeens is er die dag waar het mis kan gaan. Een onderdeel geeft de geest en het probleemloos functioneren is opeens verleden tijd. Hinderlijk maar zeker op te lossen.
Een eerste logische stap die men zou kunnen doen is gaan richting de wapenhandel. Daar zouden ze snel en vakkundig het wapen weer in orde moeten kunnen maken. Helaas is de praktijk anders en zijn het merendeel van de Nederlandse wapenhandelaren ook echt alleen handelaren. Let op, natuurlijk zijn er goede reparateurs maar die zijn maar zeer weinig aanwezig.
En andere stap die men kan doen is om het wapen zelf te demonteren en te repareren. Zo moeilijk is het niet en je leert het model gelijk goed kennen. Voor de hobby is dit toch ook veel leuker, je eigen spullen op orde houden.
Buiten dat het leuker en nuttiger is, ook de kosten kunnen hierdoor aanzienlijk gedrukt worden. Zeker in de huidige tijd is het laten overkomen van een onderdeel heel goed mogelijk en een stuk voordeliger.
Om de onderdelen zichtbaar te maken in een overzicht hebben we van een grote onderdelenleverancier een overzicht overgenomen. Deze leverancier, Numrich Arms is een grote speler in de onderdelenvoorziening.
Lastig is echter de politiek en de koers die ze daardoor "moeten" varen. Niet altijd wil men meewerken om een wapenonderdeel over te sturen naar Nederland. En dan bedoelen we een normaal onderdeel zoals boutjes en veertjes. Zelfs daar doen ze tegenwoordig erg moeilijk over.
Nou ja, eerst maar even de overzichten laten zien, dan gaan we daarna wel weer verder praten wat het beste is om te doen.

Het overzicht van het model 94.
 
Winchester 1894.pdf
PDF – 837,1 KB 1356 downloads
 
Het overzicht van het model 92.
 
 
Winchester 1892.pdf
PDF – 677,2 KB 1144 downloads
Zelf bestellen en repareren.
In de eerste tekst heeft u al kunnen merken dat de tweede optie ook onze voorkeur heeft, zelf doen dus!
Daar gaan we spoedig iets meer over vertellen.
 

vervolg