WLASSH®
2011-2024

 Winchester Lever Action Shooters Society Holland
 Uitslagen Dutch Lever Action Match 

15 oktober 2023

16-10-2023

WLASSH wedstrijd nr. 4-2023
De vierde wedstrijd van dit jaar, tellend voor het Nederlands
Kampioenschap Lever Action schieten 2023 werd gehouden op de schietbanen van:

SV O.K.K. in Wateringen


Het was een enorm verschil in temperatuur t.o.v. de wedstrijd van 5 weken terug. Toen was het ruim over de 30 graden en nu waren we al opgelucht als we de 6 graden konden halen en geen regen hadden onderweg. Kille temperatuur maar wel uitstekend geschikt om binnen te schieten. Waarschijnlijk door het weer 
waren er 9 series uitgevallen. Griepjes en andere ongemakken zorgden hiervoor. We wensen de thuisblijvers beterschap en zien ze graag weer de volgende keer gezond terug.
Dus i.p.v. de geplande 75 series zakte dit aantal naar 66 stuks terug. Uiteindelijk nog niet eens zo'n slechte opkomst.

De prijsuitreiking.
De uitreiking van de prijzen verliep goed maar kon niet geheel worden afgehandeld. We werden plotseling verrast door een paar verkeerd aangeleverde prijzen. Dat viel in eerste instantie niet eens op maar gelukkig wel net voor de uitreiking.
Alle Legacy prijswinnaars van IJzendoorn krijgen hun prijs uitgereikt in Bussum op 19 november.

Interland affiche.

We hebben nog affiches over van de Interland België Nederland. De meeste deelnemers hebben deze overhandigd gekregen. De eerstvolgende wedstrijd proberen we dit af te ronden en hopen we de laatste schutters (Jan en Ed) ook een affiche te overhandigen. 

Inschrijfherinnering
Hieronder de inschrijfherinnering van de  15 oktober wedstrijd, nummer 7 van de reeks WLASSH bierviltjes. 
De bierviltjes worden al druk verzameld en dat is erg leuk om te ervaren. Dit jaar gaan we er gewoon mee door.
Nu te zien op bierviltje nr. 7 een Winchester Breech Loading Cannon in kaliber 10 gauge.
Dit kleine kanon was zichtbaar in de Winchester catalogus van 1903. De productie liep door tot 1958.

Nr. 7 in de reeks van WLASSH bierviltjes.

 

Naast het bierviltje ook een mooie pen.
Maar niet alleen kregen de inschrijvers een setje bierviltjes, ook waren er speciale schrijfpennen voor alle deelnemers.

Een pen met de verenigingsnaam erop voor elke deelnemer. 

Inschrijven voor de wedstrijd bij SV de Vrijheid in Bussum
De vijfde en voorlaatste wedstrijd van de WLASSH wordt georganiseerd op 19 november bij SV de Vrijheid in Bussum. Ondanks dat dit nog een tijdje duurt lopen de inschrijvingen binnen en staat de teller inmiddels op 68 inschrijvingen. Opgeven kan nog steeds.
Voor de 25 meter wedstrijd, klik hier.
Wil men de 50 meter wedstrijd schieten, klik dan hier.

*Telling van de scores*
De WLASSH hanteert altijd een hertelling. Alle kaarten worden de volgende dag nogmaals kritisch bekeken.
Er werden weer wat foutjes ontdekt. Geen schokkende want veelal viel het gunstig uit voor de schutters. De fouten waren dit keer bijna allemaal gelijk. Een gat exact tussen de 8 en de 9 in is altijd een 9,  dus voordeel schutter.
Er was een wat minder prettige foutscore. Vijf maal een 8 moest vijf maal een 7 zijn. Dat is slordig en mag niet gebeuren.
Maar eigenlijk is het logisch dat er foutjes plaatsvinden, we tellen in het bijzijn van allen in de rumoerige ruimte en niet afgezonderd in een stil vertrek. Dat zou beter zijn maar is minder sociaal voor de mannen van het telbureau. Zij moeten dan de gehele dag afgezonderd zitten en dat is ook niet wenselijk.

Mocht iemand behoefte hebben om zijn kaart nogmaals te zien, geen enkel probleem. We scannen deze in en sturen het u toe. Daarom bewaren we een aantal maanden alle schijven.

Discipline Trapper 25m
In totaal waren er 35 schutters voor de 25m wedstrijd. 
De
uitslagen van de discipline Trapper zijn definitief en kunt u hieronder bekijken. Eerst tonen we de uitslag komende uit de computer en daarna de uitslagenlijst met vermelding van het gebruikte kaliber (een wens van de leden om dit toch weer te gaan vermelden). Wilt u ook met kaliber genoemd worden, stuur het secretariaat een e-mail en we plaatsen dit erbij. 
Na een hertelling (die de WLASSH altijd hanteert) kan de uitslag iets afwijken van het wedstrijdbriefje wat u heeft gekregen. De controletelling wordt dezelfde avond of volgende ochtend na de wedstrijd gedaan.
Geen wedstrijdbriefje ontvangen, u kunt dit altijd aanvragen bij het secretariaat en we sturen het alsnog digitaal naar u toe.

Een zeer speciale uitgave:
Mort Künstler Gettysburg Tribute 1860 Henry RifleDiscipline Legacy 50m.

In totaal waren er 31 schutters voor de 50m wedstrijd. 
De uitslagen van de discipline LEGACY zijn definitief en kunt u hieronder bekijken. Eerst de computeruitdraai zodat het aantal tienen, negens enz. bekeken kunnen  worden en daarna de uitslagenlijst met kalibervermelding. 
De computeruitdraai is natuurlijk van belang voor de NK- uitslagen dit jaar.

NK scoreoverzicht en andere overzichten.
In 2023 tellen de drie hoogste van de zes gehouden wedstrijden. In het regelement staat dat bij zes wedstrijden er vier tellen. Maar omdat SV de Vrijheid uit Hoogeveen lopende het jaar is bijgevoegd willen we dit uit fatsoen niet doen en het bij drie tellende wedstrijden laten. Volgend jaar bij zes wedstrijden worden wel de hoogste vier genomen voor de uitslagen.
Na de laatste wedstrijd van het jaar kan de definitieve uitslag bekend worden gemaakt van de Nederlands Kampioenen Lever Action schieten en welke vereniging de WLASSH Super Club Trofee mee naar huis neemt.
Bij een gelijke eindscore wordt gekeken naar de meeste tienen, meeste negens enz. van de drie hoogst tellende wedstrijdscores. 
Om de NK- tussenstand te bekijken, klik hier.
Een overzicht van het totaal aantal wedstrijddeelnemers per keer, klik hier.
Een totaaloverzicht van de wedstrijdprijswinnaars, klik hier.

Dankwoord van het WLASSH bestuur.
Namens het gehele bestuur van de WLASSH wil ik alle deelnemers hartelijk danken voor hun deelname.  En natuurlijk ook dank aan de leden die zich keihard hebben ingezet voor hun vereniging.
We danken gastvrouw en bestuurslid Leny Harteveld en barman John  van schietvereniging O.K.K. in Wateringen  voor hun inzet, medewerking en gastvrijheid. Beiden kregen uit handen van voorzitter Teske een presentje overhandigd. 
En dank ook aan onze eigen vrijwilligers die deze dag weer tot een succes hebben gemaakt. 
Het was een zeer geslaagde dag en we kijken ernaar uit u allemaal volgende keer weer te mogen begroeten in goede gezondheid. 

Namens het gehele bestuur,

Robert Teske
voorzitter