WLASSH®
2011-2024
Winchester
Lever Action Shooters Society Holland 
   
.. -- .. -ALPHA KILO 5 6.. -. - . 
.---..MISSION  COMPLETED... -. -.
AK56 Wapenmagazine 1994-2022


Nederlands beste wapenmagazine stopt.

Woensdag 26 januari 2022.

Na openslaan van nummer 166 op pagina vier werd het opeens stil in lezend Nederland. De ogen van de meeste lezers werden als door magneten getrokken naar de titel van het artikel. Een titel die zou passen bij een speciale eenheid die zijn missie heeft volbracht en die dit gecodeerd nu doorgeeft aan de commandant, ALPHA KILO 56.
Links naast de code weergegeven een afdruk van  de frontcover van AK56 nr. 1 uit 1994 en rechts daarnaast een afdruk van de cover van het laatste nummer, nr. 166 van januari 2022.

En dan opeens komt de harde realiteit in beeld en het besef dat 
ons vertrouwde wapenmagazine gaat stoppen en nimmer meer in onze brievenbus zal belanden. Dat komt hard aan en we vergeten gewoon verder te lezen. Enthousiasme bij het zien van het mooie Holden long slide pistool op de cover slaat plotseling om in een heel ander gevoel.  Een triest gevoel van weer iets bijzonders wat Nederland niet meer heeft. 
Grote bedrijven verdwijnen, dat weten we
allemaal. Shell gaat naar Engeland, de Batavus en de Sparta fietsen vallen in buitenlandse handen. We kunnen tot op zekere hoogte hiermee leven, we moeten wel.
Maar het niet meer ontvangen van ons
geliefde wapenmagazine is iets heel anders. Dat is zeer ingrijpend voor alle trouwe lezers.
We weten het, aan alle goede dingen komt een einde en na 28 jaar vindt hoofdredacteur Aart Kromhout het genoeg en stopt hij deze werkzaamheden. Helaas maar een feit, nummer 166 is echt het laatste nummer wat we van hem hebben mogen ontvangen. 

Wat keken we hier elke twee maanden naar uit en wat zullen we het missen.

Waarom nu stoppen?
Hoofdredacteur Aart Kromhout legt in dit laatste nummer uit waarom hij stopt en wij begrijpen het volkomen. Het wapenmagazine is al 28 jaar onder ons maar de wapenjournalist is al 35 jaar actief in de wapenwereld. Dat is een lange tijd en dat kost ook veel energie. Probeer het maar eens waar te maken en zorg elke twee maanden dat alle sportschutters in Nederland en
België volledig op de hoogte blijven van alles wat er speelt in wapenland. Dat is elke keer weer een mooie maar toch ook wel loodzware taak die volbracht moet worden. Elke keer weer die deadline. De lezers waren Koning en ze kregen alles, van A tot Z en van techniek tot politiek. Geen enkel wapenmagazine heeft zo'n brede kijk op zaken als AK56 Wapenmagazine. Een visie die door velen wordt gerespecteerd. De lezers konden er geen genoeg van krijgen.

De beslissing die de hoofdredacteur neemt is logisch, het is mooi geweest zo en wij als vrienden
begrijpen dit nog beter.
Het blad verdwijnt dan van de markt maar de vriendschap zal blijven en we zullen elkaar nu zeker meer gaan zien.
Op bladzijde vier dankt de hoofdredacteur alle mensen die hij in al die jaren heeft ontmoet en dat zijn er heel veel.
De meeste kennen of kenden we persoonlijk. Kenden want helaas staan er toch ook een aantal kruisjes achter wat zeer bekende namen. 
Deze mannen zijn niet meer onder ons maar zeker niet vergeten. Dat ze toch ook worden genoemd is lovenswaardig. 

De WLASSH en AK56 Wapenmagazine
De WLASSH heeft vanaf het begin een speciale band opgebouwd met de hoofdredacteur van AK56 Wapenmagazine. Hij steunt de initiatieven en doelstellingen van de vereniging vanaf het
allereerste uur. En we kunnen keihard beamen: het is de beste sponsor die een sportwapen gerelateerde vereniging zich kan wensen.
Dankbaar zijn we niet alleen voor de jarenlange prachtige wedstrijdaankondigingen die we als vereniging mochten plaatsen maar ook dankbaar zijn we voor de kans die de WLASSH heeft gekregen om het schieten met lever action wapens in
België en Nederland te promoten. Als gastauteur mochten we regelmatig even meedraaien in het geheel en onze bijdrage leveren. Het heeft het lever action schieten volledig op de kaart gezet, de bekendheid en het aanzien van de WLASSH als vereniging en overkoepelend orgaan verder vergroot en versterkt.

De unieke schrijfstijl gaan we missen of toch niet?
Gelukkig stopt niet alles. En eigenlijk kan dat ook niet. De interesse in wapens zal nooit afnemen en als je jarenlang gewend bent aan iets dan raak je dat niet snel meer kwijt. En zoals het er nu naar uitziet zal ook de website actief blijven en blijft professor Maduro gewoon onverstoorbaar doen alsof er niets aan de hand is en zo nu en dan weer wat schrijven.
Een unieke schrijfstijl verleer je niet en gelukkig verdwijnt dit niet helemaal uit beeld en kunnen we straks wederom genieten van de teksten van hoofdredacteur Aart kromhout want:

In voorbereiding is het boek: 

GUNWRITER
IN DE POLDER 

35 JAAR
WAPENJOURNALIST
IN DE
LAGE LANDEN

Het aantal pagina's en de prijs is nu nog niet bekend want het boek is nog niet af maar op voorhand bestellen kan nu al.
Bent u
geïnteresseerd in het boek dat de AK56 Wapenmagazine periode op de enige juiste manier afsluit?
Stuur dan en e-mail naar
info@ak56.nl

Dankwoord

AK56 Wapenmagazine
Hoofdredacteur Aart Kromhout,

heel hartelijk dank voor alle hulp, adviezen en prachtige artikelen.
We werden 28 jaar lang verwend met een geweldig wapenmagazine.
Geniet samen met je vrouw van de nu beschikbare vrije tijd, het is jullie van harte gegund.

Namens alle leden en bestuursleden van de WLASSH,

Robert en Emmy Teske