WLASSH®
2011-2024 
 Winchester Lever Action Shooters Society Holland 
 

 Wapenhandel De Wapenkamer

De Wapenkamer
Nederland kent bekende en grote wapenhandelaren en elke schutter heeft zo zijn favoriete dealer om de spulletjes te kopen.  Zo af en toe verdwijnt een naam uit beeld en moet je op zoek naar een andere zaak of de huidige dealer ligt net een beetje te veraf voor een bezoek. En gelukkig zijn er altijd weer nieuwkomers die de moed hebben om een wapenhandel te beginnen. Het is dan ook leuk om deze winkel een keer te bezoeken en wellicht wordt het uw nieuwe adres voor aankopen. Wij bezochten deze "nieuwkomer" in de handel, de Wapenkamer in Hoogeveen van eigenaar Marcel Muis.

Op de site van de Wapenkamer kan je al veel lezen maar we schrijven het ook maar even hier. Marcel is van oorsprong een werktuigbouwkundig constructeur en had door zijn jarenlange staat van dienst als sportschutter ook interesse in vuurwapens en hun werking. Een prima combinatie van werk en hobby want vuurwapens zijn immers prachtige mechanieken. Na verloop van tijd was het zover en ging Marcel een stapje verder en kon hij zijn eigen zaak openen aan de Grote Kerkstraat 60 in Hoogeveen. En daar zijn we dus even naar binnen gestapt.

 

De ontvangst was zeer hartelijk en de eigenaar nam ruim de tijd om een praatje te maken. We hadden vooraf ook wat spullen besteld dus ons bezoek was niet alleen voor de gezelligheid maar ook om wat aankopen te doen. Bij binnenkomst zagen we al meteen, een mooie ruime zaak met de nodige juweeltjes aan de muur en in vitrinekasten. Dat geeft al een heel goede indruk. En na een bakje koffie en de nodige gegevens uitwisseling wisten we het; hier is een liefhebber iets begonnen. Een liefhebber met de nodige schietsport ervaring. Van klassiek tot modern, Marcel kan erover meepraten en deelt zijn kennis met de klanten. En dat is wat we als sportschutter willen, een ervaringsdeskundige die ook nog alles kan leveren. 
De WLASSH was natuurlijk benieuwd naar iets speciaals; u raadt het al, het lever action wapen. En gelukkig voor ons is Marcel een lever action liefhebber en heeft hij ook sympathie voor de doelstellingen van de WLASSH.
Marcel Muis kan alle lever action modellen leveren. In de doos zagen we al een mooi Henry geweer liggen welke al was vergeven aan een klant. En aan de rekken hing een fraaie Mosberg in kaliber .30-30 WCF. Een merk waar niet veel over geschreven wordt maar wat we binnenkort gaan oppakken.
De Wapenkamer kan verder alles leveren wat een sportschutter wenst. Is het niet in huis? Geen enkel probleem want binnen een paar dagen kan dat zo geregeld worden. Marcel denkt als een sportschutter en weet wat hij moet doen voor de klanten.
 

De Wapenkamer
Een aanwinst voor Hoogeveen en omgeving.

Te koop bij de Wapenkamer in Hoogeveen op dit moment (23-10-2023) een reeks lever action wapens.