WLASSH leden

2011-2024  
Winchester Lever Action Shooters Society Holland 

On the run

WLASSH oprichter Henk Teske, John de Bruin, Robert Teske en Marcel van der Burg tijdens de zwerftochten door de staten van Amerika. Dit keer in Texas en altijd hetzelfde doel, watersport, schietsport en de natuur.  
 
Dat we natuurlijk ook zo nu en dan een wapenhandel induiken spreekt voor zich. Dit is in Springfield, de grootste wapenhandel die we zijn tegen gekomen. Om de hoek is nog een balie van dezelfde lengte. Er was daar zoveel te zien dat je gerust een paar dagen binnen kon vertoeven. Je kon net zoals bij de Albert Heijn, gewoon met je boodschappenwagen rondlopen en kopen. Niet alleen vuurwapens maar ook alles voor de boogsport, vissport en watersport. Ook een dierentuin was onder dit dak aanwezig dus voor het hele gezin. En dan praten we nog niet eens over het buitenterrein met de vele boten. Echt bijzonder om te bezoeken.
 
Met de Cobalt racer van onze gastheer Dave op de prachtige meren van Branson, Missouri. Veel vissers zijn aanwezig op deze meren. Het prijzengeld is niet misselijk, de vissers doen er alles voor om de hoofdprijs te pakken. De sportboten komen dan ook op volle snelheid op de kant af voor de overdracht van de vis en de weging. De boot van Dave kon het wel bijbenen, de dikke V8 had weinig moeite om meer dan 100 km/uur te varen.
Nu zitten de heren er nog ontspannend bij maar dat zou snel anders worden!
 
Van een snelle boot naar een rustige versie. Dit is het prachtige meer Ouachita Lake. Zeer sfeervolle stranden, weinig volk en fantastisch zwemwater.
 
Op doorreis naar de volgende staat. Een bekende brug is dit.
 
Jawel, dit was de brug over de Mississippi river.
 
Robert en Henk in western style op weg naar Colter's Hell, het oudste park van de VS. Nu beter bekend onder de naam Yellowstone. Eenmaal in deze omgeving is een bezoek aan Cody Historical Museum een must.
 
William F. Cody met natuurlijk een lever action in zijn handen.
De voorraad wapens binnen is enorm, dus kan men lange tijd vertoeven in het museum.