WLASSH®

2011-2024
 Winchester Lever Action Shooters Society Holland 

WLASSH vereniging en overkoepelend orgaan een feit.

10-04-2018

Afgelopen 7 maart was een bijzondere dag voor de WLASSH en de lever action schutters van Nederland. Op die dag is de WLASSH als vereniging en overkoepelend orgaan bij de notaris vastgelegd. Het is nu definitief een vereniging en overkoepelend orgaan geworden die als doel heeft het lever action schieten in Nederland mogelijk te maken met alle lever action wapens en kalibers die in de historie van het systeem zijn uitgebracht. Dus ook de onder vuur liggende kalibers  welke boven de onzinnige 8 mm norm vallen. En dan denken we direct aan de .357 Magnum en .44 Magnum. Maar er zijn er veel meer en we willen ze allen op verlof kunnen laten plaatsen om deel te nemen aan een nieuwe vorm van schijfschieten, staand geweer schieten met lever action wapens en zonder gebruik van hulpmiddelen. 
Het WLASSH bestuur is gevormd en zal straks een sterk werkend geheel gaan vormen om de doelstellingen die we voor ogen hebben te realiseren. Daar is tijd en veel  inzet voor nodig maar bovenal uw support. Het zal niet direct als actief orgaan kunnen opereren maar het zal zeker dit jaar starten en zichtbaar worden. Het zal dan ook enige tijd kosten om een ledenbestand te kunnen gaan opzetten. Een begin is er al. Uw inschrijving op "Baanplanner" voor de wedstrijd van 12 en 13 mei is een bewijs dat er behoefte is aan een nieuwe vorm van schieten en dat we afscheid willen gaan nemen van sommige bestaande regels. Regels die meer tegen sportschutters zijn dan voor. En dat hoort niet. Deze vereniging staat achter hun toekomstige leden en zullen ze voor de volle 100 % vertegenwoordigen. Enkel en alleen omdat we liefhebbers zijn van een bepaald wapen en juist daarmee onze schietsport willen beoefenen. Liefhebbers die meer begaan zijn met de sport dan met al de aanwezige regeltjes, vaak opgesteld door mensen die vanachter het bureau bepalen wat wij moeten doen maar zelf nimmer een wapen in handen hebben gehad.
Dat is iets om aan te pakken en te wijzigen. Verstandige besluiten kunnen alleen genomen worden door mensen met verstand van zaken en niet door bobo's die de status van hun functie belangrijker vinden dan uw keuzes in de schietsport.
Heden, begin juni 2018 is het inschrijfformulier gereed. Klik hier voor het inschrijfformulier. 


De WLASSH heeft er alle vertrouwen in dat we alle lever action schutters straks optimaal kunnen vertegenwoordigen in
Nederland.

Met schuttersgroeten
WLASSH bestuur