WLASSH®
2011-2024

 Winchester Lever Action Shooters Society Holland
 Uitslagen Dutch Lever Action Match 

19 november 2023

20-11-2023

WLASSH wedstrijd nr. 5/2023
De vijfde wedstrijd van dit jaar, tellend voor het Nederlands
Kampioenschap Lever Action schieten 2023 werd gehouden op een vertrouwde locatie, de schietbanen van:

SV de Vrijheid in Bussum


De opkomst was nog redelijk goed zo in november. Ondanks dat een aantal schutters deze wedstrijd moesten missen werden in totaal toch nog 62 series afgehandeld. 

De prijsuitreiking en een woord van de voorzitter.
De uitreiking van de prijzen duurde wat langer dan normaal. het was behoorlijk druk in de kantine en gezellig. De voorzitter benutte de pauze voor de uitreiking, een soort traditie van de WLASSH om dit zo te doen. Er waren nog wat prijzen van voorgaande wedstrijden te vergeven en gelukkig konden ze grotendeels worden overhandigd aan de prijswinnaars. 
Alle prijswinnaars werden even in het zonnetje gezet. Daarbij ook wat verrassende namen.
Er werd even extra stilgestaan bij een schutter die tijden niet heeft geschoten, ooit de eerste plaats behaalde tijdens de allereerste WLASSH wedstrijd in 2017 (discipline Legacy)  maar nu weer steeds van de partij is.  Won de vorige Trapper wedstrijd bij SV O.K.K. in Wateringen en is WLASSH lid met een heel laag lidnummer, Marcel van der Burg

Marcel was een van de eerste schutters die samen met zijn partner en de oprichters van de WLASSH een lever action competitie hebben helpen opzetten. Dat vond plaats bij SV de Vrijheid in Leiderdorp. In 2011 werd op een speciale donderdagavond een lever action competitie gestart met de naam WLASSH. Tevens werd in dat jaar de website gelanceerd en de handelsnaam WLASSH vastgelegd. De basis voor wat nu gaande is werd toen gelegd. 
Dat feit wilde de voorzitter toch even mededelen.

En ook op de prijzen die de WLASSH uitgeeft (vijf stuks per afstand) wordt het jaar 2011 weergegeven.

Inschrijfherinnering
Hieronder de inschrijfherinnering van de  19 november wedstrijd, nummer 8 van de reeks WLASSH bierviltjes. 
De bierviltjes worden al druk verzameld en dat is erg leuk om te ervaren. Dit jaar gaan we er gewoon mee door.

 

Naast het bierviltje ook een mooie pen.
Maar niet alleen kregen de inschrijvers een setje bierviltjes, ook waren er speciale schrijfpennen voor alle deelnemers.

Voor degene die nog niet hebben gehad een pen met de verenigingsnaam.  

Inschrijven voor de wedstrijd bij SV de Vrijheid in Hoogeveen.
De zesde en laatste wedstrijd van de WLASSH wordt georganiseerd op 17 december bij SV de Vrijheid in Hoogeveen.
Over vier weken is het zover en het aantal inschrijvingen staat op 57. Opgeven kan dus nog steeds.

Let op, de zware kalibers zoals .30-30, .45-70 en .38-55 kunnen niet op de 25 meter kogelvanger geschoten worden.
Voor de 25 meter wedstrijd, klik hier.
Wil men de 50 meter wedstrijd schieten, klik dan hier.

Tellen en uitgifte van de wedstrijdbriefjes.
De WLASSH telt tijdens de wedstrijd de schijven. Dat werkt niet altijd even goed. In feite is volledige afzondering van de "tellers" een ideale situatie om foutloos te tellen. En foutloos tellen staat hoog in het vaandel bij de WLASSH vereniging. Een fout in de wedstrijduitslagen kan gevolgen hebben voor de NK- stand en de Super Club Trofee. Dat kunnen we ons niet permitteren. Maar afgezonderd tellen betekent dat deze personen een volledige dag buiten beeld zijn en dat is verre van sociaal. Dus werd besloten om dat in de ruimte zelf te doen en zo contact te houden met de leden. Dat is weer lastig want elke keer is er enige stress omdat de concentratie niet optimaal is. Vandaar de ooit ingevoerde hertelling. 
Tijdens de pauze heeft de voorzitter ook dit punt aangehaald. Een wedstrijdbriefje direct ontvangen is een luxe en geen vanzelfsprekendheid. Het bestuur buigt zich nu over dit probleem en wil af van elke vorm van stress. Het moet voor alle deelnemers en aanwezigen een plezier zijn om aanwezig te zijn en contact met elkaar te hebben. Er wordt gezocht naar een oplossing en is deze er dan zullen de leden worden geïnformeerd.

Mocht iemand behoefte hebben om zijn kaart nogmaals te zien, geen enkel probleem. We scannen deze in en sturen het u toe. Daarom bewaren we een aantal maanden alle schijven.

Discipline Trapper 25m
In totaal waren er 40 schutters voor de 25m wedstrijd. 
De
uitslagen van de discipline Trapper zijn definitief en kunt u hieronder bekijken. Eerst tonen we de uitslag komende uit de computer en daarna de uitslagenlijst met vermelding van het gebruikte kaliber (een wens van de leden om dit toch weer te gaan vermelden). Wilt u ook met kaliber genoemd worden, stuur het secretariaat een e-mail en we plaatsen dit erbij. 
Na een hertelling (die de WLASSH altijd hanteert) kan de uitslag iets afwijken van het wedstrijdbriefje wat u heeft gekregen. De controletelling wordt dezelfde avond of volgende ochtend na de wedstrijd gedaan.
Geen wedstrijdbriefje ontvangen, u kunt dit altijd aanvragen bij het secretariaat en we sturen het alsnog digitaal naar u toe.


 

Ruger's nieuwe Lever-Action Marlin 1895 SBL geweer.Discipline Legacy 50m.

In totaal waren er 22 schutters voor de 50m wedstrijd. 
De uitslagen van de discipline LEGACY zijn definitief en kunt u hieronder bekijken. Eerst de computeruitdraai zodat het aantal tienen, negens enz. bekeken kunnen  worden en daarna de uitslagenlijst met kalibervermelding. 
De computeruitdraai is natuurlijk van belang voor de NK- uitslagen dit jaar.

NK scoreoverzicht en andere overzichten.
In 2023 tellen de drie hoogste van de zes gehouden wedstrijden. In het regelement staat dat bij zes wedstrijden er vier tellen. Maar omdat SV de Vrijheid uit Hoogeveen lopende het jaar is bijgevoegd willen we dit uit fatsoen niet doen en het bij drie tellende wedstrijden laten. Volgend jaar bij zes wedstrijden worden wel de hoogste vier genomen voor de uitslagen.
Na de laatste wedstrijd van het jaar kan de definitieve uitslag bekend worden gemaakt van de Nederlands Kampioenen Lever Action schieten en welke vereniging de WLASSH Super Club Trofee 25m of 50m mee naar huis neemt.
Bij een gelijke eindscore wordt gekeken naar de meeste tienen, meeste negens enz. van de drie hoogst tellende wedstrijdscores.
 
Om de NK- tussenstand te bekijken, klik hier.
Een overzicht van het totaal aantal wedstrijddeelnemers per keer, klik hier.
Een totaaloverzicht van de wedstrijdprijswinnaars, klik hier.

Dankwoord van het WLASSH bestuur.
Alle deelnemers hartelijk dank voor uw deelname.  En natuurlijk ook dank aan de leden die zich keihard hebben ingezet voor hun vereniging. 
We danken voorzitter Bertus Kok en bestuurslid Mariette Kroese voor de gastvrije ontvangst. Beiden kregen uit handen van de secretaris een presentje overhandigd. 
Het was een zeer geslaagde dag en we kijken ernaar uit u allemaal volgende keer weer te mogen begroeten in goede gezondheid. 

Het bestuur