Laat hier een bericht achter.

Let op:
Meestal wordt op de reactie gereageerd, wat weer geplaatst wordt onder de kop "Antwoord". Is het antwoord te groot maar ook belangrijk voor de andere lezers, dan kan deze onder de kop "Belangrijk" of onder "Antwoord op de vraag" worden gelezen.
Natuurlijk kan er ook e- mail verkeer buiten de site om worden gedaan, dit naar wens van de lezer.

Rating: 2.8453488372093 sterren
860 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Ron Schriekenberg
3 maanden geleden

Goedemiddag,
Is er in Nederland een goed adres om onderdelen voor Rossi te bestellen?

Patrick van Harten
een jaar geleden

Hallo Robert,

Ik zoek het laddervizier dat je boven op de loop monteert, zelfde concept als op een model 92 large loop. Voor de veteranen wedstrijd moet ik orginele richtmiddelen gebruiken, dus de andere mogelijkheden zijn voor de veteranen wedstrijd geen opties.

Patrick van Harten
een jaar geleden

Hallo Robert,

Heb jij een adresje waar ik een laddervizier kan krijgen voor mijn Winchester 94? Via de officiele weg via Browning is het een regelrechte ramp. 8 maanden wachten en dan alsnog een verkeerd vizier krijgen.

Graag hoor ik van je weer.

Brigitt
een jaar geleden

Geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd met jullie erkenning.

Mountainman
een jaar geleden

Geweldige prestatie het lever-Action geweer schieten in de breedste zin van het woord erkend in Nederland jammer dat de KNSA zich hier tegen afgezet heeft, erger nog zich zeer negatief heeft over uitgelaten de ……. die respect voor de WLASSH Crew het heeft aantal jaren (de aanvraag) geduurd met uiteindelijk TOP resultaat 👍🏻

Mvg Jack

Rein Paulus
2 jaar geleden

Beste leden en medewerkers Wlassh,
ik ben tijdens het surfen op internet op een site beland die speedloaders maken voor lever action geweren. Ze zijn niet van plastic, degelijk produkt. Kijk eens rond op deze site mogelijk is het wat voor de leden en/of de vereniging Wlassh.
Site: dangernoodle.com.au Naam: Danger Noodle Engeneering.
Dit bedrijf zit in Australië.
Ik was zo benieuwd naar dit produkt dat ik zelf er èèn heb besteld voor mij Uberti Yellow Boy Carbine .44-40. een speedloader waar 8 patronen in kunnen, SL2.Er zijn er ook waar 10 patronen in kunnen.
Let wel het is geen goedkoop produkt , maar wel degelijk.
Ik ben zeer tevreden en voor mij werkt het heel goed.

Hopelijk hebben jullie iets aan mijn bijdrage, anders de prullebak in.

Groetjes,
Rein Paulus.

G Liesting
3 jaar geleden

Ik kan geen contact krijgen met wlassh

Maes Edwin
3 jaar geleden

Beste schutters,
waar zou ik koppen kunnen vinden voor mijn 32-40 win?

Groeten Edwin

Leo Kras
4 jaar geleden

Beste Robert

Vraagje is het kaliber 38/55 op verlof te krijgen ,het is toch eigenlijk een zwart kruit wapen .

gr Leo

PJM Zandboer
4 jaar geleden

Beste Robert,
we schieten de wlassh wedstrijd op 25 en 50 meter dit wijkt al enigzins af van de standaard wedstrijden die alleen op 50 meter verschoten worden.
is het een optie om ook , wanneer er op kaarten word geschoten, om een keuze van kaarten te krijgen.
nu is het wit met een zwarte cirkel. vele schutters zien het beter zwart met een witte cirkel, zoals ikzelf . ik hoor graag of dit een mogelijkheden kan zijn.

Florens
5 jaar geleden

Wat is de ervaring met Umberti?

rlp doeve
5 jaar geleden

geachte heren van de winchester vereniging het gaat om het volgende ik heb 5 munten die in de kolf horen van wells farco en co en nog 4 met afbeeldingen deze zijn afkomstig van de winschterfabriek waar mijn oom werkzaam was wilde vragen of hier intresse in was grt ray

ron frits
5 jaar geleden

goedemorgen,

is een winchester in kaliber 30-30 toegestaan op het vorlof/
zo ja onder welke discipline(s)?

ik hoop dat u een antwoord hierover heeft, ben namelijk een fan van la wapens en heb een 94 ranger op het oog!

mvg ron

Rene Marges
5 jaar geleden

Beste organisators van de afgelopen leveraction wedstrijd van 11 en 12 mei.
Heden ontving ik mijn certificaat.
Mijn hartelijke dank
rené margés

peter zandboer
5 jaar geleden

Beste Robert,
Misschien is het een idee om een apart item voor aan te beiden spullen te maken.
Ben zelf op zoek naar een trimmer set voor de 44-40 hulzen. misschien is er een lid wel in het bezit hiervan en wil deze verkopen.
Groet Peter

klaas bakker
5 jaar geleden

ik kan mijn nieuwe walther ppq 5 inch .22lr niet afstellen zoals het hoort, na 1000 patronen te hebben verschoten nog steeds bedroevend.
Als ik het vizier in de hoogste stand zet en richtpunt bovenkant midden dan lukt het wel om de kaart te raken, maar op onderkant midden lukt het niet om iets te raken.
Ogen heb ik laten controleren alles goed.Diverse mensen hebben ermee geschoten was ook waardeloos, wat kan er aan de hand zijn en heeft u een suggestie?
Graag hoorde ik uw antwoord.
Mvg, Klaas Bakker

Piet Koster
6 jaar geleden

Ik heb een Uberti carbine in 44/40. Wapen schiet zuiver met 427 koppen. Met gegoten koppen in 429 heb ik wat problemen met kameren. (hoewel ik ze nog niet kalibreer merkte dat ze soms uit de giettang komen op 431/2) Herladen gaat goed zolang je maar rustig aan doet. Ik gebruik starline hulzen en die druk je zo kapot. (alle 44/40 als je niet oplet) Ik schiet met zacht lood Kruit zwitsers zwart maar ook soms Bulls eye nitro. Wat zuiverheid betreft maakt dit geen verschil.

Rob van Laere
6 jaar geleden

Ik ben sinds kort eigenaar van een 44.40 win Uberti lever action geweer en ben druk met herladen. Echter is herlaad met N340 kruit en 200 en 215 grain flat punten. Ben op zoek naar punten maar valt niet mee deze te bestellen.
Ik heb onlangs wat zelf gegoten punten gekocht en deze zaten in een soort zware vet maar in de rand zat geen was. Kan iemand vertellen wat voor soort vet je aan de punten toevoegt. Ik neem aan dat dit met de afsluiten te maken heeft in de hulskraag....?

Rene Marges
6 jaar geleden

Hallo, wat een leuke website, sinds kort heb ik rosi leveraction .44 magnum op mijn verlof. Ik weet het is geen knsa discipline zeg maar ik geluk gehad. Kan ik me inschrijven voor wedstrijden bij sv Juliana ?

max schoep
6 jaar geleden

is er interesse in een jubileum model winchester 44.40 little big horn centennial lbh0-5222 er zijn er maar een paar van hier in Nederland

L. Mertens
6 jaar geleden

L.S.
ik ben geinteresseerd in de Lyman 515141 kogeltang voor 40 euro.
M.vr.gr.
L. Mertens

Ton te Baerts
6 jaar geleden

Beste wlassh,

Ik zit in mijn eerste verlof jaar en mag een klein kaliber geweer/pistool kopen.
Ik zag de Winchester 9422 .22, kunt u mij vertellen of dit een betrouwbaar en zuiver geweer is?
Heeft jullie vereniging er ervaringen mee?

M.v.g
Ton te Baerts

Jglocker
7 jaar geleden

Hoi,

Heb een duo aankoop gedaan,een winchester 94 in 30-30 en in 32-40
De 30-30 is erg krachtig maar wel nauwkeurig.
Voor de 32-40 heb ik helaas geen munitie.
Wie kan er mij helpen aan hulzen,munitie en laad data voor dit kaliber?

Ton Smits
7 jaar geleden

Beste Wlassh,

Sinds kort heb ik een Rossi .45 Colt Leveraction. Helaas kon ik niet op de wedstrijd komen i.v.m. verplichtingen elders.
Eigenlijk had ik liever een Marlin .444 gehad, maar die kreeg ik niet op mijn verlof. Beide wapens waren gunstig geprijsd, vandaar mijn keuze.
Nu vind ik de .45 Colt wat tam voor wat betreft de fabrieksmunitie. Is er iemand bij Wlassh die ervaring heeft met wat zwaardere ladingen? Ik gebruik Vihtavuori N110 en N320 voor het herladen.
Ik heb op internet gelezen dat de Rossi veel zwaardere ladingen kan hebben dan de cowboy action ladingen uit de tabel van Vihtavuori. Het is niet mijn bedoeling tot het uiterste te gaan maar ik wil graag wat meer power hebben bij het schieten.

Met vriendelijke groet,

Ton Smits

Leo Kras
7 jaar geleden

Beste Peter

Ik heb het zelfde probleem gehad als jij . Het kan verholpen worden door de ejector schuin af te slijpen waar hij afbreekt bij het plaatje .
Hij breekt af door het laden van de volgende patroon ,dan kan de ejector blijven haken en breken

mvg leo

Peter
7 jaar geleden

Beste Robert,

Ik ben in het bezit van een Winchester 94AE Legacy Carbine in .357Mag met een 20" loop. Ik heb deze gekocht van een verzamelaar in uitmuntende staat, deze persoon had er denk ik geen 20 patronen mee verschoten, hij heeft zelfs nooit geladen via de laadpoort om toch maar geen krassen te maken. Het wapen schiet enorm accuraat en het is een echt plezier om er mee te schieten. Tot zover het leuke nieuws ...
De 1ste keer dat ik er ging mee schieten brak na ongeveer 100 patronen de ejector ... na enig opzoekwerk op het net bleek dat dit een vaak voorkomend probleem is bij de 94 in .357Mag én dat dit onderdeel totaal niet meer te verkrijgen is. Ik heb het laten maken bij een lokale metaalbewerker maar na ongeveer 75 patronen is het weer gebroken, momenteel is het terug binnen om te laten maken. Het is telkens het smal staafje waar het veertje rond zit dat gelijk met het plaatje afbreekt.
Mijn vraag is nu aan jullie ( temeer omdat jullie er veel meer ervaring mee hebben ) : hoe komt het dat dit telkens breekt en hoe zou ik dit kunnen verhelpen ? Weten jullie misschien ook waar ik een degelijk vervangstuk zou kunnen kopen ?

Mvg, Peter

Maes Edwin
7 jaar geleden

Beste Robert

Ik heb een Winchester 1894 standard uitvoering gekocht in 44-40 bouwjaar 1978. ik denk dat deze redelijk zeldzaam zijn in 44-40.
Ik ga er wel veel opkuis aan hebben, hij ziet wat bruinroest, ook het vizier is stuk, graag zou ik een full buckhorn hebben, waar zou ik die kunnen bestellen?

Mvg Edwin

baselll
7 jaar geleden

ik ben in t bezit van een winchester lbh 11847.41179 kaliber44/40
geerfd van mijn franse vader ik wil heb graag verkopen en laten taxeren.Zou u iemand weten hiervoor.Op de doos staat 44.cal.new model army

Willem Nieuwenburg.
7 jaar geleden

LEVERACTION

Ik had nooit van deze discipline gehoord.
Ron vraagt schiet je 13 mei een wedstrijd mee, ik dacht waarom
niet.
Dit is mij zeer goed bevallen en ben gelijk geïfecteerd door het
leveractionvirus.
Ik ga dan ook op zoek naar een mooi exemplaar
Voorts mijn complimenten voor de organisatie en de snelle telling
De volgende keer ben ik zeker van de partij.
Groet Willem.

Patrick van Harten
7 jaar geleden

How, iets te vroeg op versturen geklikt.

Je gaf dus aan dat je goede reacties had van politie en justitie. Maar is dit van het regionale korps? Want ik kan me zo voorstellen dat het korps hier in de regio misschien iets moeilijker doet als ik een .22 magnum zou willen aanschaffen. Niet omdat ze niet willen, maar eerder omdat er misschien nog geen kennis is van deze discipline.

Met vriendelijke groet.
Patrick

Patrick van Harten
7 jaar geleden

Beste Robert,

Bedankt voor je snelle reactie. Het model 94 waar ik het over heb is het model 94 die op dit moment in productie is bij Winchester. Het model heet model 94 sporter. Het verschil zit hem voornamelijk in de loop en capaciteit van het magazijn. De loop is 24 inch ipv de 20 inch. Capaciteit van het magazijn is 8 patronen ipv 5. Verder heb ik begrepen dat het mechanisme wat upgrades heeft gehad, waaronder en safety switch wat de moderne vuurwapens heben. Verder heb ik mij niet verdiept in de verbeteringen van het geweer. Nog even terug komend op de loop. Wat dat ook anders aan is, is dat het gedeeltelijk en octagon loop is, en gedeeltelijk rond. Dit type geweer staat beschreven op de site van Winchester.

Je gaf ook aan dat je al goede reacties had van politie en justitie

Patrick van Harten
7 jaar geleden

Beste Robert,

Heel mooi om te horen dat jullie nu een wedstrijd organiseren zodat er een eigen disipline komt voor de nitro lever action geweren. Ik, en 3 medeschutters zijn van plan om vanuit het verre oosten te komen om deel te nemen aan de wedstrijd. Wellicht vinden we wat inspiratie om ook ons steentje bij te dragen aan het tot stand brengen van een disipline.

Maar ik had nog even een vraag. Ik las dat eigenlijk de .45-70 niet geaccepteerd wordt door de KNSA. Dat is natuurlijk schandalig, het zou een heel mooi geweer zijn om mee te laten schieten in de veteranenklasse. Juist voor die klasse had ik nog een mooi geweer gevonden, maar ik vroeg me af of die wellicht geaccepteerd wordt voor een militaire klasse. Waarom? Nou, de Winchester 94 sporter, is qua type toegestaan in de veteranen klasse, en het kaliber ook. Alleen de uitvoering niet, loop is te lang en het systeem is sindsdien geupgrade. Dus als ik de letter van de regelementen moet geloven, zou die dus in de vrije militaire klasse vallen. Is dit correct of niet?

Dick van Oosten
7 jaar geleden

Vandaag een plekje gereserveerd voor de lever action wedstrijd op zaterdag.
Ik wil deelnemen met een Uberti model 1876 in 45-60.
Ik heb het wapen wel gekocht maar nog niet gezien.
De verkoper had niet eerder tijd dus dat gebeurt volgende week.
Ik hoop dus dat alles geregeld is voor de wedstrijd in mei.....

Henk de Deugd
7 jaar geleden

Beste Wlassh,

Ik ben erkend wapenhersteller en ben voor een klant al een tijdje op zoek naar een loading spring voor een Winchester 94AE. Deze vond ik via Ebay in de VS maar die willen niet exporteren naar Europa. Weet u waar ik dit onderdeel kan kopen? Kan ik ook een Marlin loading spring gebruiken als alternatief?

Groeten,
Henk de Deugd
HD repair

Dick van Oosten
8 jaar geleden

Hallo Robert,

Inmiddels heb ik al behoorlijk veel positieve reacties ontvangen over de lever action wedstrijd in 2017!
Ik hoop dat er voldoende plaats is,wellicht moet er anders een heel weekend voor uitgetrokken worden.
Met vriendelijke groet,

Dick

Arie
8 jaar geleden

ik heb interesse in de laadpers voor de percussie revolver
gaarne contact met mij opnemen
mvg
Arie

Dick van Oosten
8 jaar geleden

Hallo Robert,wat een leuk idee om volgend jaar een lever action wedstrijd te houden in Wassenaar.Inmiddels een goede loodsamen
stelling gevonden voor m`n Kropatschek koppen:16 Brinel dus lekker hard voor de Krop.De hardheidsmeter werkt echt perfect.

Mvg Dick van Oosten

Ruud Bergman
8 jaar geleden

Prachtige site met veel kennis van zaken.
Ben actief HW-schutter en lid dwsa.
Wil meer weten over de wedstrijd in mei 2017.

Robert Lamberts
8 jaar geleden

Hallo Mensen van deze site.

Heb gelezen dat jullie graag info van mensen willen die 44/40 herladen.
Bij deze bied ik mij aan om daar jullie informatie daar van te verschaffen.
Ben al zins ik de schiet sport beoefen bezeten van zwartkruit.
En daar ook al redelijk war wapens in gehad.
Van klein tot 45/70.Patronen en Cal 58 voor lade.
Dus ik vind het heel gaaf om met jullie gegevens te werken.
(ben af gekeurd , redelijk wat tij om mij hier mee bezig te houden.
Hoor het graag

Met vriendelijke groeten Robert Lamberts

Hub Borghans
8 jaar geleden

Ik ben een schutter die al jaren zijn eigen kogels giet voor zowel de moderne als antieke wapens , ik ben nu per toeval op jullie website terecht gekomen en vindt het een mooie site , mijn vraag is nu het apparaat om de hardheid van het lood te testen is dat ook te koop bij jullie? M.V.G hub Borghans

F. van Batum
8 jaar geleden

Beste Robert Teske,

Allereerst bedankt voor het uitgebreide antwoord op mijn vraag over het monteren van richtkijker op een uberti yellow boy.
Nu heb ik nog een andere vraag waar iemand misschien een antwoord op weet. Ik heb een Henry lever action .22 gekocht waarvan ik graag de leeftijd wil weten, degene waar ik hem van gekocht heb kon mij dat niet vertellen. Bestaat er een mogelijkheid om hier achter te komen?
Graag een reactie.

Met vriendelijke groet, Frank

F. van Batum
8 jaar geleden

Beste allen,

Kan iemand mij vertellen of het mogelijk is om een richtkijker te monteren op een Hege/Uberti yellow boy 44-40 lever action geweer?
Alvast bedankt voor Uw reactie.

Met vriendelijke groet, Frank

Maxim
8 jaar geleden

Geachte allen,

Wie verkoopt de Henry goldenboy .22lr.

Ik heb een aantal zaken afgebelt maar niemand kan of wil ze leveren.

Groetjes Maxim
p.s. uiteraard op verlof maar dat spreekt natuurlijk voor zich

Theo Hogenes
8 jaar geleden

Hallo Robert

Heb je voor mij zo,n hardheidsmeter? Voorheen gebruikte ik voor mijn zwart kruit zacht lood en voor mijn 38sp balanceerlood, maar dat is op en hiervoor moet ik nieuwe gaan maken, ik heb keihard linotype en zacht lood gemengd in de verhouding 15-85 wat ik gebruik voor colt .45 en voor de Kropatchek, maar ik wil toch weten hoe hard dat is, voor dat ik grote hoeveelheden ga maken.
Ik vind dat jullie een geweldige website hebben opgezet, kijk er graag naar!!!
Groet Theo

Rik Vreven
8 jaar geleden

Is die 30-30 van Jan Peek nog te koop? Indien zo graag wat info en prijs op bijgevoegd e-mail adres : rvreven@vincotte.be
Bedankt en groeten
Rik

Kenny
8 jaar geleden

Beste,
Ik ben zeer gepassioneerd door leveractions (winchester) en zou graag lid worden van deze groep. Ik zoek eveneens informatie over cowboy action shooting in Nederland daar dit in Belgie blijkbaar niet bestaat.
met vriendelijke groeten
Kenny

Patrick
8 jaar geleden

Hallo,

Ik ben afgelopen week wezen kijken naar een Winchester 94 in kaliber 30-30. Leuk karbijntje, mechanisme werkte goed, maar ik wil toch nog even iets meer weten waar ik op moet letten tijdens de aankoop van zo'n karbijn. Ik vond de nauwkeurigheid toch wel wat tegen vallen op 50 meter. En dan schoot ik al met herlaad munitie. Ook het snel warm worden vond ik een nadeel van dit karbijntje.

Dick van Oosten
8 jaar geleden

Hallo Robert,
Persoonlijk ben ik erg blij met de nieuwe lood- hardheidsmeter.
Steeds vaker gebruik ik hem om mijn loodkoppen te controleren.
Zeker in combinatie met het sizen van de koppen leverde mij al betere resultaten bij mijn korpskaarten.De hardheidsmeter werkt erg snel en eenvoudig en je weet gewoon welk lood er wordt geschoten.In het specifieke geval bij mijn Rolling Block met kaliber .43 Spanish merk ik nu dat ik veel minder loodafzetting in de loop heb doordat m`n oude koppen gewoon te zacht waren!
Volgens mijn nieuwe recept zijn ze nu ongeveer 9 Brinel en voorheen was dat 6.
Proficiat met dit geweldige apparaat,het geld dubbel en dwars waard!
Groeten,
Dick van Oosten.

Gerhard La Crois
8 jaar geleden

Hallo Robert,
Volg al een tijdje met interesse deze leuke site, op zich heb ik wel interesse in een '' Lever Action" liefst in 38/357, 44/40 of 45 LC.
Punt is dat ik er een vizier achterop wil hebben. Nou heb ik je stuk over de ''Marble Sights'' gelezen en het verschil in vasthouden, daarom zat ik te denken aan een andere optie. Namelijk plaats de Marble wat verder naar voren, moet dan wel geboord worden en het is niet mogelijk op de nieuwe wapens uit Japan. Voordeel van de Marble vind ik dat je alle kanten op kunt klikken. Voor de rest heb ik geen ervaring met ''Lever Actions'' Schoot vroeger EPP vanaf het begin tot 2003 dacht ik. Zat oa in het team van ''Holland West'' met Matthieu Rombouts en anderen. Tegenwoordig schiet ik alleen maar ''Militair Geweer'' Waar ik ook wel redelijk in kan meekomen. Maar om weer eens een andere uitdaging aan te gaan lijkt een Lever action mij wel wat. Zeker als het een displint is op 25 of 50m. Maar ik moet me daar nog in verdiepen, overigens trekt zwartkruit mij iets minder, zeker als het op schoonmaken uitkomt lijkt me lastig bij een lever action.
Dus hier en daar zie ik nog wel wat haken en ogen.....

Nou het weer een heel verhaal geworden.....

mvg. Gerhard La crois

Patrick
9 jaar geleden

Beste lezers,

We zijn ondertussen alweer een aantal maanden verder, maar ik wou jullie toch even laten weten wat ik gedaan heb en wat ik geschoten heb. Ik heb besloten wel een tangsight te monteren ipv een peepsight. Prijstechnisch maakte het niks uit, en ik vond het voordeel hiervan dat ik toch meer afstand had tussen de tangsight en de korrel. Ik ben er nu wel achter gekomen dat het systeem een groot nadeel heeft, je kunt de tangsight niet tegen een aanslag zetten, waardoor de hoek wel eens wilt veranderen tussen de schoten door. Des al niet te min, heb ik mijn doel wel bereikt. Ja mensen, het is dus haalbaar om met een Henry lever action een volle bak (600/600) te kunnen schieten, en daarmee is de Henry zeker een geduchte concurrent van de C.Z. en Anschuts geweren.
Maar ik ga toch kijken of ik de Henry ga inruilen tegen een Marlin .22lr. De reden hiervoor is dat Marlin voor mij in ieder geval beter in de hand ligt, ik kan er makkelijker achter de karbijn kruipen, en ik kan de Marlin stabieler houden. Hierdoor verwacht ik dat ik nog beter kan gaan schieten. Ik weet dat het kampioenschap niet wordt beslist door een volle bak, maar het aantal mouches. Ik verwacht dat ik dan de Nederlands kampioen van de troon kan stoten. (of in iedergeval de beste schutter van onze vereniging, die 2 of 3 keer NL kampioen is geweest.
Dus eigenlijk wil ik nog weten of er hier mensen zijn die ervaringen hebben met de Marlin .22lr. Ik heb het geweer zelf in de handen gehad, voelt robuust aan, action gaat veel soepeler en degelijker dan de Henry, maar ik was toch nog benieuwd hoe dat geweer voor de rest functioneert. Nogmaals, de Henry is een fijn karbijntje, nooit geen storingen mee gehad, maar hij is toch iets te klein voor mij.