WLASSH®
2011-2024

 Winchester Lever Action Shooters Society Holland

 Uitslagen Dutch Lever Action Match 
17 december 2023

18-12-2023

WLASSH wedstrijd nr. 6/2023
De zesde wedstrijd van dit jaar, tellend voor het Nederlands
Kampioenschap Lever Action schieten 2023 werd dit keer gehouden op een voor ons WLASSH leden "nieuwe" locatie en wel de schietbanen van:

SV de Vrijheid in Hoogeveen

Een laat ingeplande wedstrijd.
De laatste wedstrijd van het jaar werd lopende het jaar ingevoegd en dat lukte net. Het WLASSH bestuur en het bestuur van SV de Vrijheid in Hoogeveen konden het  tijdig inplannen en bekendmaken.

De tellende wedstrijden.
Maar omdat begin dit jaar is geschreven dat er maar drie wedstrijden van de vijf tellen voor het NK 2023, zou het niet netjes zijn om dit plotseling te wijzigen naar vier tellende.

Er is door het bestuur besloten om de drie beste wedstrijden van de zes te laten voor het NK Lever Action Geweer 2023. Volgend jaar zullen de vier beste van de zes tellen voor het NK 2024.
De datums voor deze wedstrijden zijn inmiddels bekend en kunt u hier zien.

De wedstrijd en de deelnemers.
Voor december was het prima weer, droog en een graad of 8. Ideaal om de afstand naar Hoogeveen te overbruggen.
Vooraf waren 61 series gepland en deze zijn ook allemaal afgehandeld. De opkomst was voor een eerste keer in Hoogeveen gewoon goed, ondanks dat vooraf wat zorgen waren over deze late datum en de weersomstandigheden.
Schutters kwamen uit alle delen van het land naar Hoogeveen en het werd zelfs druk in de sfeervolle kantine, die al i
n kerstsfeer was omgetoverd. Na een paar uur werd het steeds drukker  en bleven de schutters net zoals we bij andere wedstrijden zien, gewoon lange tijd aanwezig. De  dame van de kantine had het razend druk en kreeg later hulp om de etende en drinkende schutters te voorzien. 
Op de schietbanen liep alles gesmeerd, genoeg vrijwilligers, ervaren baancommandanten en een prachtig werkend transportsysteem. Alles zat deze dag mee en er waren de nodige lovende woorden over de accommodatie. Voor ons schutters prima maar natuurlijk ook heel prettig voor het bestuur van SV de Vrijheid om dit te mogen horen.
Al met al een zeer geslaagde dag.

Inschrijfherinnering
Hieronder de inschrijfherinnering van de  17 december wedstrijd, nummer 9 van de reeks WLASSH bierviltjes. 
De bierviltjes worden al druk verzameld en dat is erg leuk om te ervaren.
Heeft u deze vergeten of niet gekregen, laat het even weten en we nemen ze volgende keer voor u mee.

 

Tellen van de scores.
De WLASSH telde altijd tijdens de wedstrijd de schijven. Dat werkte niet altijd even goed. In feite is volledige afzondering van de "tellers" een ideale situatie om foutloos te tellen. En foutloos tellen staat hoog in het vaandel bij de WLASSH vereniging. Een fout in de wedstrijduitslagen kan gevolgen hebben voor de NK eindstand en de Super Club Trofee. Dat kunnen we ons niet permitteren. Maar in een afgezonderde ruimte tellen, betekent dat deze personen een volledige dag buiten beeld zijn en dat is verre van sociaal. Dus werd  besloten om dat in de ruimte zelf te doen om zo contact te houden met de leden. Dat is weer lastig want elke keer is er enige stress omdat de concentratie niet optimaal is, vandaar de  ingevoerde hertelling. 

De wedstrijdbriefjes
Voor het eerst werd nu niet geteld tijdens de wedstrijd zelf maar de dag erna door een team. Dat werkt veel prettiger. Dat betekent niet dat de schutters geen beroep kunnen aantekenen tegen een uitslag. Integendeel, dat is altijd mogelijk. De schijven worden immers maanden bewaard en zijn altijd opvraagbaar. En wordt er ergens een fout ontdekt, dan worden de lijsten direct bijgewerkt en ververst. Ook de wedstrijdbriefjes blijven verkrijgbaar maar nu op aanvraag. Zonde om ze allemaal af te drukken, een deel weg te gooien of rond te laten slingeren.
Schutters, die een briefje wensen, stuur een e-mail naar contact@wlassh.nl.

Het wedstrijdbriefje is aangepast en kan desgewenst digitaal verstuurd worden.

Discipline Trapper 25m
In totaal waren er 35 schutters voor de 25m wedstrijd. 
De
uitslagen van de discipline Trapper zijn definitief en kunt u hieronder bekijken. Eerst tonen we de uitslag komende uit de computer en daarna de uitslagenlijst met vermelding van het gebruikte kaliber (een wens van de leden om dit toch weer te gaan vermelden). Wilt u ook met kaliber genoemd worden of staat het verkeerd vermeld, stuur het secretariaat een e-mail en we veranderen dit of plaatsen het erbij. 


 Discipline Legacy 50m.

In totaal waren er 26 schutters voor de 50m wedstrijd. 
De uitslagen van de discipline LEGACY zijn definitief en kunt u hieronder bekijken. Eerst de computeruitdraai zodat het aantal tienen, negens enz. bekeken kunnen  worden en daarna de uitslagenlijst met kalibervermelding. 
De computeruitdraai is natuurlijk van belang voor de NK- uitslagen van dit jaar want dan worden de meeste tienen, negens enz vergeleken van de beste drie wedstrijden van een schutter.

Tijdens de wedstrijd werd dit wapen ingezet, een fraaie Uberti replica ven een Henry Model 1860 carbine.

Aantal wedstrijddeelnemers en prijswinnaars
Een overzicht van het totaal aantal wedstrijddeelnemers per wedstrijd, klik hier.
Een totaaloverzicht van de wedstrijdprijswinnaars, klik hier.

Dankwoord van het WLASSH bestuur.
Alle deelnemers, hartelijk dank voor uw deelname en bereidheid om laat in december te komen.
En natuurlijk ook dank aan de leden die zich keihard hebben ingezet voor hun vereniging. 
We danken voorzitter en gastheer dhr. Jan-Reinder Oost en mevr. Jittema Mos voor de gastvrije ontvangst. Ze kregen beiden uit handen van het bestuur een presentje overhandigd. Ook danken we contactpersoon en allround bestuurslid Roelof Schonewille voor zijn inzet tijdens en voorafgaande aan de wedstrijd, evenals Roelof Kroes die tijdig bijsprong om de barwerkzaamheden vlekkeloos te laten verlopen en de schietregisters voorzag van stempels.

Het was een zeer geslaagde dag en we kijken ernaar uit u allemaal volgend jaar weer te mogen begroeten in goede gezondheid.

Prettige kerstdagen en een voorspoedig 2024.


Het WLASSH bestuur