WLASSH®

2011-2024
Winchester Lever Action Shooters Society Holland

Lood- hardheidsmeter

07-04-2017
Zelf kogels gieten en de hardheid meten.
Veel schutters vinden het nog steeds erg leuk om de eigen loden kogels te gieten. En dat is ook leuk, we doen het immers zelf ook.
Maar dit werkje vereist wel enige kennis van zaken. Zomaar lood en tin in de pot gooien en smelten is er niet bij. U moet weten wat u doet en exact de juiste hardheid zien te verkrijgen voor uw doel. Of het nu zwartkruit of nitro ladingen zijn die gebruikt worden als drijflading, de hardheid van de kogel moet afgestemd zijn op het gebruik. In ons geval, het sportschieten vanuit een wapen met een bepaald kaliber op een bepaalde afstand.
Er zijn heel veel boekjes verschenen met allerlei tips van hoe het wel en hoe het niet moet aangaande het gieten, dat gaan we hier niet herhalen. Wat we wel doen is het uitleggen hoe we de hardheid simpel kunnen meten met een stukje gereedschap. Want uiteindelijk is dit het belangrijkste van het hele gieten, de hardheid moet kloppen.
De WLASSH heeft een oplossing bedacht om dit zelf snel te kunnen meten en wel met een lood- hardheidsmeter. Voor een volledige uitleg verwijzen we u naar de desbetreffende rubriek. Hier wordt duidelijk beschreven hoe  deze meter gebruikt dient te worden. Klik op uitleg
.

De lood- hardheidsmeter welke zo in de pers gedraaid kan worden. 

Hoe te bestellen?
Bestellen kan door een e-mail te sturen naar:
contact@wlassh.nl
We verzenden via Post.nl en dat is inclusief Track and Trace code.
Voor een verzending binnen Nederland is dit totaal € 57,50.
Voor een verzending naar België of Duitsland is dit totaal € 62,50.
Nemen we het pakje mee naar een wedstrijd, dan betaalt u € 50,00.

25-01-2024
Helaas zijn alle hardheidsmeters verkocht.
Heeft u interesse, gaarne dit even doorgeven via e-mailadres contact@wlassh.nl.
Bij voldoende interesse kunnen we een nieuwe partij laten aanmaken.