WLASSH®

2011-2024
Winchester Lever Action Shooters Society Holland
 

 WLASSH wedstrijden en deelnemers


WLASSH wedstrijden en deelnemers.

Het WLASSH secretariaat ontvangt diverse e-mails vanuit het land met vragen. Meestal wapen gerelateerde vragen maar soms ook vragen die te maken hebben met de wedstrijden van de WLASSH. De volgende vraag is meerdere malen gesteld. Dan hebben we het waarschijnlijk niet helemaal helder op de website geplaatst. We behandelen hieronder de vraag, het antwoord en de uitleg en hopen dat het nu een stuk duidelijker voor u is.

VRAAG:
'Zijn de wedstrijden die de WLASSH organiseert enkel voor WLASSH- leden?' 

ANTWOORD:
Alle door de WLASSH georganiseerde wedstrijden zijn open voor deelname van zowel leden als niet- leden. Wel dienen deze schutters in het bezit te zijn van een geldige licentie. Dus KNSA of soortgelijke licentie.

 

Enige uitleg
De WLASSH is een vereniging en overkoepelend orgaan van en voor nationale en internationale lever action sportschutters. Een landelijke vereniging met een heldere doelstelling en een groeiend ledenbestand. Een bundeling van kennis om zo iets te kunnen 
bereiken.
De vereniging organiseert schietwedstrijden en dat doen ze in samenwerking met een gastvereniging. De WLASSH heeft immers geen eigen clubgebouw.
De wedstrijden zijn opengesteld voor alle Nederlandse schutters met een geldige licentie, in dit geval de KNSA-pas*.
Buitenlandse schutters dienen een pas van de eigen bond bij zich te dragen. 

Heeft u een lever action wapen met buismagazijn wat minimaal 4 patronen kan bevatten (vaak het klassieke model) op verlof staan dan kunt u zo inschrijven.
Of als u aangesloten bent bij een erkende s
chietvereniging maar u heeft (nog) geen eigen wapen, dan is meedoen ook geen probleem. U dient dan wel een collega schutter te benaderen om te vragen of u zijn wapen mag gebruiken. Wel even opletten waarmee is toegestaan om te schieten, eerste jaar verlof e.d.
 
*) Nederlandse schutters, aangesloten bij een erkende schietvereniging en in het bezit van een KNSA pas en registratienummer.

Bij de WLASSH wedstrijden kunnen behalve de hierboven beschreven schutters, geen andere personen zich inschrijven!
Logisch anders zouden we deelname van illegale schutters stimuleren en dat is ontoelaatbaar en onveilig.

Het bestuur