WLASSH®
 2011-2024
 Winchester Lever Action Shooters Society Holland 
 

 Jachthuis Noordgouwe sluit de deuren (zie onderaan het document).

Jachthuis Noordgouwe
De Zeeuwse wapenhandel Jachthuis Noordgouwe is in handen van eigenaar Jos van den Boogert.
Een wapenhandel met een zeer grote sortering aan wapens, accessoires en herlaadapparatuur.
Voor de lever action schutter is er altijd wel een Marlin op voorraad maar wat belangrijker is, Jos neemt het werk uit handen indien u van plan bent om een buitenlandse aankoop te doen. Zeer secuur neemt Jos deze taak op zich en de klant hoeft alleen maar de handelingen te verrichten die benodigd zijn voor een normale Nederlandse aankoop. De buitenlandse papieren en de importpapieren worden allen door hem verzorgd.
Mocht u dus besluiten tot een aankoop over de grens, schroom niet en leg het Jos voor en hij helpt u verder.
 
Ook de WLASSH heeft zeer positieve ervaringen met Jachthuis Noordgouwe. Ons lid Emmy heeft bij The Duke in Remscheid een Commemorative model gekocht, een Annie Oakley uit 1982. Een prachtig lever action geweer in kaliber .22 long rifle. Het is een speciaal uitgegeven 9422 jubileummodel welke ooit in een oplage van maar 6000 stuks is geproduceerd.
Met vergulde details en een gravering van Miss Sure Shot op de kast en wat heel mooi is, ongebruikt in de doos! Je wil dan graag een strakke afhandeling zonder zorgen. En zo liep het ook, Jos heeft dit wapen keurig naar Nederland gehaald. Zie hieronder het bewuste model, is ze niet prachtig?
En zo ook de gebroeders Ruijgrok met hum mooie Canadian Centennial modellen in kaliber .30-30 WCF.
Later werd door Emmy nogmaals een beroep gedaan op Jos en wel voor een import van een Winchester Trapper in kaliber .45 Colt, zie het hoofdstuk "Import van een lever action karabijn deel 1".  En ook dit liep weer helemaal naar wens.
 
Natuurlijk kunt u de import ook zelf regelen, dan moet de gehele transactie door u zelf verzorgd worden. Kan allemaal en hebben we inmiddels ook gedaan om ervaringen op te doen. Maar we begrijpen zeer goed dat niet ieder zich hier aan wil wagen en dan biedt de service van Jachthuis Noordgouwe een perfecte uitkomst.
Wilt u weten hoe dit allemaal in zijn werk gaat, kijk dan naar het hoofdstuk "Import van een lever action wapen deel 2". 
 
Bezoek hier de website van Jachthuis Noordgouwe.
 
Nog even het adres:
 
Jachthuis Noordgouwe
Brouwerijstraat 13
4317 AC  Noordgouwe
Telefoon: 0111- 401268
   

Nog een puntje van aandacht; de WLASSH- leden gaan nooit zomaar alleen even snel naar de wapenhandel om wat te kopen om dan weer linea recta naar huis te rijden. Nee dit wordt altijd een dagje uit.
Nu is het plaatsje Noordgouwe niet groot maar heeft het wel een heel mooi klassiek centrum. En in dat centrum kan ook gegeten worden. We stappen dan binnen bij de buurman van wapenhandel Noordgouwe, hotel restaurant van der Weijde genaamd.
Daar kan je heerlijk eten en drinken, een aanrader dus. Op je gemak naar Noordgouwe rijden, even eten en drinken bij van der Weijde en dan op gemak je aankopen doen bij de naastgelegen wapenhandel van Jos. Perfecte combinatie voor een dagtrip.
Voor degene die dit ook willen proberen hieronder het adres van het hotel restaurant.

14-02-2019
Jachthuis Noordgouwe sluit de deuren.
Het is nooit leuk als een vertrouwd adres de deuren gaat sluiten. De WLASSH heeft jarenlang goede zaken gedaan met deze wapenhandel en er is dan ook een goede band ontstaan met eigenaar Jos van den Boogert en vaste medewerker Ludo.
Wapenhandel Noordgouwe en lever action wapens waren gewoon een goede match.
We willen via deze weg, Jos en Ludo, heel hartelijk danken voor de goede samenwerking en service. Die zullen we niet licht vergeten. Er gaat voor jullie een nieuwe hoofdstuk starten. Namens het gehele WLASSH bestuur en alle lever action schutters willen we jullie heel veel succes en geluk wensen met deze nieuwe periode in het leven.

Robert Teske  


De tekst hieronder is overgenomen vanuit de PZC regiokrant.
Na bijna dertig jaar richt Jos van den Boogert (69) zich op andere doelen. Hij stopt met zijn jachthuis aan de Brouwerijstraat. De eigenaar blikt terug op een mooie en op momenten ook heftige tijd. ,,Ik heb er vrede mee.”
Het wordt nog niet zo gemakkelijk om zijn voorraad van zo’n vierhonderd wapens te slijten. En dan heeft Jos van den Boogert het nog niet eens gehad over al de munitie en accessoires er omheen. ,,Ook dat moet ik op legale wijze zien kwijt te raken. Aan collega-verkopers of aan handelaars”, lacht de eigenaar. ,,Op illegale wijze gaat trouwens niet lukken hoor. Alle wapens zijn geregistreerd. De politie weet ze zo te vinden. In die 30 jaar is de samenwerking met de politie voortreffelijk geweest. Er is een vertrouwensband ontstaan. Elke maand gaf ik netjes de verkopen door. Een wapen is gekoppeld aan een vergunning. Dat wordt netjes bijgehouden.”

Van den Boogert, van geboorte Hagenees, haalde na zijn schooltijd een vakdiploma voor de wapenhandel. Daarin rolde hij via zijn liefde voor jachthonden. Hij had vroeger een labrador. ,,Zeeland trok mij vanwege mijn andere voorliefde: duiken. Vanaf mijn 15e doe ik dat. Bijvoorbeeld in de Oosterschelde. In 1999 zag ik dit pand, waar een slagerij/supermarkt in zat, beschikbaar staan en ik besloot het erop te wagen. Een eigen jachthuis. Noordgouwe is een rustig en veilig dorpje. Elk jaar groeide mijn klandizie. Ik moest het voornamelijk hebben van sportschutters en jagers. Mijn klanten komen uit België, West-Brabant, Rotterdam en Zeeland.”

Luchtbuks
De eigenaar heeft zwarte sneeuw gezien. ,,Er waren zaterdagen dat er niemand in de winkel kwam. Gelukkig ging het steeds beter. Het mooist waren de momenten dat vaders met hun zonen van ongeveer 12 á 13 jaar hun eerste luchtbuks kwamen kopen. Stonden ze met rooie oortjes aan de toonbank. Vol verhalen over wat ze op internet hadden gelezen en gezien. Probeer eerst maar eens te spannen, zei ik dan.”

Criminelen die aan wapens willen komen, zoeken andere wegen. Mijn wapens hebben de juiste papieren.

Twee nare momenten blijven Jos bij. De inbraak in 2008 in de nachtelijke uren. ,,Mijn vrouw en ik waren er niet. Dat wisten ze. Ze haalden ook precies de duurste wapens weg. Net die tijd was de politie aan het optreden tegen valse alarmmeldingen. Daar zouden boetes voor uitgeschreven worden. Toen mijn alarm ging, heb ik eerst de buurvrouw gebeld of het menens was.” De overval op 19 december 2009 maakte meer indruk. Twee overvallers naderden in de avond Jos van achteren en sloegen hem direct op zijn achterhoofd. Jos raakte bewusteloos. Zijn vrouw werd toen met een hakbijl bedreigd en gedwongen de kluis te wijzen. Ze wist toch een alarmknopje in te drukken. Voordat de politie er was, waren de overvallers gevlogen. ,,Maar ik ben nooit echt bang geweest. Criminelen die aan wapens willen komen, zoeken andere wegen. Mijn wapens hebben de juiste papieren.”

Binnenkort wordt Jos 70 jaar. Een mooie leeftijd om te stoppen en zich te richten op zijn privéleven. ,,Ik heb 29 jaar naast de zaak gewoond en woon sinds een half jaar in Nieuwerkerk. Ik ga zelf nog schieten in Ouddorp en Rotterdam. Vroeger schoot ik beter dan nu, je moet blijven oefenen. Op 13 februari gooi ik de handel in de opheffingsverkoop. Er zijn voor het winkelpand en de woning al eerste kijkers geweest. Mijn nieuwe stek heeft wat achterstallig onderhoud. Daar ben ik voorlopig nog niet mee klaar.”