WLASSH®
2011-2024

 Winchester Lever Action Shooters Society Holland 

 Discipline Lever Action geweer door minister erkend.

02-02-2023

GROOT NIEUWS!

Vier jaar heeft het bestuur van WLASSH gewerkt aan de erkenning van de discipline Lever Action Geweer. Soms leverde de procedure frustraties op, bijvoorbeeld door tegenwerking van een grote schietsport- overkoepelaar, maar we zijn altijd blijven geloven in de oprechte betrokkenheid en het inzicht van de functionarissen op het ministerie, en dus in een goede afloop.
Deze week is het WLASSH bestuur door een vertegenwoordiger van de Korpschef op de hoogte gebracht van heuglijk nieuws: onze aanvraag om de WLASSH lever action disciplines te erkennen, is door de minister van Justitie en Veiligheid gehonoreerd!

Wat ons is medegedeeld is dat de politie voortaan lever action geweren met een minimale looplengte van 14 inch in alle nitro en zwartkruit kalibers vanaf .22 long rifle tot en met .50 op een sportschuttersverlof kan bijschrijven, gekoppeld aan de thans erkende discipline Lever Action Geweer. Hiermee is een einde gekomen aan de rechtsongelijkheid waarbij sommige afdelingen Korpscheftaken wél en andere niet lever action geweren in bepaalde kalibers toestonden.

Iedere deelnemer aan WLASSH wedstijden kan dankzij deze erkenning dus probleemloos een lever action geweer in een van de populaire en succesvolle wedstrijdkalibers, op het verlof laten bijschrijven. Denk bijvoorbeeld aan .22 WMR (randvuur magnum), .38 Special, .357 Magnum of .45 Colt.
Het gedoe of een lever action geweer in een bepaald kaliber wel of niet in een KNSA discipline past, is dus van de baan. Eindelijk heeft iedereen gelijke sportieve kansen in de WLASSH disciplines!

De overige details van de erkenning zijn ons nog niet bekend maar wij brengen u natuurlijk up to date zodra wij meer weten.


Met sportieve schuttersgroet,

Robert Teske (voorzitter WLASSH)
Emmy Teske-Lemaire (secretaris WLASSH)

Voor een aanvulling, klik hier.