WLASSH® 

2011-2024
 Winchester Lever Action Shooters Society Holland 

Dutch Lever Action Match 20 oktober 2019

In samenwerking met SV Driebergen-Rijsenburg

21-10-2019

Dutch Lever Action Match op een nieuwe locatie.
Voor de eerste keer werd de Dutch Lever Action Match georganiseerd in het midden van het land en wel bij de moderne vereniging SV Driebergen-Rijsenburg in Driebergen. De WLASSH is een groeiende landelijke vereniging van en voor lever action schutters en die gebruik maakt van schietbanen verspreid in het land. Dit keer was het de beurt aan SV Driebergen-Rijsenburg.

Een drijflading die al 120 jaar gebruikt wordt is ook historisch.
Een WLASSH wedstrijd is er speciaal voor lever action wapens welke nitrokruit geladen patronen verschieten. Alle kalibers zijn bij deze wedstrijd welkom. Waarom enkel nitrokruit?
Dat is simpel te beantwoorden. De eerste 40 jaar van het lever action bestaan werd als drijflading zwartkruit gebruikt in de patronen maar de laatste 120 jaar nitrokruit. En juist voor die laatste groep is niets in dit land geregeld. Dat is opmerkelijk want de tijd waarin deze drijflading werd en wordt gebruikt is maar liefst 3 keer groter. De WLASSH heeft dan ook ingezet op deze groep schutters. En dat doen we met veel enthousiasme al vanaf 2011 via de website en vanaf 2017 met de open wedstrijden.
Ondanks de herfstvakantie en wat afzeggingen mogen we toch spreken van een geslaagde opkomst in een zeer gezellige sfeer.

Elektronisch tellen
Het was ook de eerste keer dat de WLASSH gebruik maakte van een elektronisch telsysteem. Dat was voor ieder even wennen. Geen baankijkers nodig tijdens het schieten maar direct op het scherm zien wat er gebeurt daar op 25- en 50 meter. Een prachtig systeem van het merk Meyton. Voor informatie klik op Meyton.
De baancommandanten waren nu extra alert op het dubbel afdrukken van de wedstrijdbriefjes. Ongewenst een knop indrukken is iets wat je probeert te voorkomen. Schutters hoefden echter niets te doen, enkel even aangeven wanneer de proefserie voorbij was en dan kon de wedstrijdkaart voorgezet worden. De baancommandant stond daardoor wel wat vaker in contact met de dames van het inschrijfbureau want daar werden de afdrukken direct aan de schutters uitgereikt.

De uitslagen per afstand
En zoals u van ons gewend bent, onderaan het document de snelle weergave van de uitslagen van de 25 meter (Trapper) en  50 meter (Legacy) discipline. Deze kunnen natuurlijk ook gedownload worden.


Dank aan alle deelnemers, helpers en sponsor.

Wij willen alle deelnemers en helpers hartelijk danken  voor hun grote inzet afgelopen zondag. Zonder uw deelname en zonder de hulp had deze wedstrijd nooit een succes kunnen worden.
En natuurlijk dank aan de beheerders van het complex, de heer en mevrouw Hannessen van SV Driebergen-Rijsenburg voor de gastvrije ontvangst en hulp die geboden werd voorafgaande en tijdens de wedstrijd. 

Speciale dank ook aan onze sponsor, Wapenmagazine AK56. De meeste artikelen over lever action wapens en alle wedstrijdaankondigingen worden immers via dit magazine gepubliceerd. Een must dus voor elke (lever action) schutter.

Dank ook voor de vele tips die we kregen van leden en niet-leden. Dat nemen we zeer serieus en gaan we aan werken.
Later volgt meer info over de prijswinnaars en hun wapens.

We hopen u te mogen begroeten bij onze volgende wedstrijd.
Dat is 17 november bij SV de Vrijheid in Bussum. 

Het WLASSH bestuur


 

Het gehele bestuur van de WLASSH dankt alle deelnemers, helpers en uiteraard onze sponsor, AK56 Wapenmagazine.  En ze feliciteren alle prijswinnaars.


 

Discipline TRAPPER (25 meter)
Scroll naar beneden voor de volledige uitslag!

Download de TRAPPER uitslag hieronder.

2019 10 20 Uitslagen Trapper 25 M
PDF – 385,1 KB 506 downloads

Discipline Legacy (50 meter)
Scroll naar beneden voor de volledige uitslag!

Download de LEGACY uitslag hieronder.

2019 10 20 Uitslagen Legacy 50 M
PDF – 383,9 KB 465 downloads

Certificaat van deelname
Alle schutters krijgen na afloop een certificaat van deelname thuisgestuurd of aangereikt via de club.
Logisch dat dit nog even op zich laat wachten want ze moeten op naam gedrukt worden. 
Het certificaat ziet er als volgt uit:

The Winchester lever action rifle is more than just a  rifle. 
It is a foundation for learning accuracy,
safety and building good memories.