WLASSH®

2011-2024 
Winchester Lever Action Shooters Society Holland 

 De WLASSH hoofdsponsor.

09-08-2020
WLASSH hoofdsponsor.

Onze hoofdsponsor is Wapenmagazine AK56 en daar zijn we trots op. Vanaf het begin van het bestaan van de WLASSH in mei 2011 was de redactie van het wapenmagazine al op de hoogte van onze bezigheden. Geïnteresseerd werd gevolgd wat via de website gedeeld werd met de lezers en toen de WLASSH eenmaal het initiatief nam om te starten met het organiseren van open wedstrijden, als eerste in Nederland in mei 2017, toen was Wapenmagazine AK56 ook de allereerste om hier aandacht aan te schenken.
De redactie zag de inzet en enthousiasme van de WLASSH lever action schutters en de gedrevenheid van de initiatiefnemers.
Ze begreep
direct dat dit niet een eendagsvlieg zou zijn maar dat het een succesformule zou kunnen worden en zo een meerwaarde zou kunnen betekenen voor de gehele schietsport in Nederland.
De WLASSH faciliteert in iets wat daarvoor nimmer had bestaan en opeens konden schutters met een klassiek ogend lever action geweer en met gebruik van nitrokruit geladen munitie, staande, met de minste hulpmiddelen, een wedstrijd
schieten.
Een wens kwam uit want e
xact zo had WLASSH oprichter Henk Teske het toentertijd (ruim voor 2011) bedacht en opgeschreven.
In mei 2018 werd weer een wedstrijd georganiseerd en in 2019 stonden er zelfs drie WLASSH wedstrijden op de agenda.
In 2020 werden de vijf aangekondigde wedstrijden grotendeels verstoord door het aanwezige virus. Toch hoopt de WLASSH nog twee wedstrijden te kunnen organiseren maar dan later in het jaar en mits het veilig is.
Voor verdere informatie over deze wedstrijden, klik
hier.
In 2018 gebeurde echter meer. Op 7 maart van dat jaar werd de WLASSH officieel als vereniging en overkoepelend orgaan, van en voor lever action sportschutters, notarieel vastgelegd. En ook nu werd er uitvoerig over geschreven in Wapenmagazine AK56.
Maar gelukkig kon de vereniging WLASSH ook wat betekenen voor Wapenmagazine AK56. Het WLASSH bestuur was al geen onbekende meer in verzamelaarskringen en bij de overheid en door de jarenlange studie van het lever action model kon deze kennis misschien wel gedeeld worden met alle lezers en schutters in het land.
En zo kreeg de WLASSH de kans om zo nu en dan iets te schrijven in het 
Nederlandse wapenmagazine en inmiddels zijn in de afgelopen jaren al vele artikelen verschenen over lever action wapens. 
En ook nu in Wapenmagazine AK56 nr. 158 van augustus 2020 is een WLASSH inbreng te zien. Dit keer over de .45 Colt patroon en waarom de Winchester ingenieurs daar niet gecharmeerd van waren. Een interessant artikel, zeker voor de lever action schutters.

Zie rechtsonder op de cover.
Historie: .45 Colt Lever Action Winchester heeft nooit bestaan.

We danken onze sponsor hartelijk want:
Wapenmagazine AK56 heeft alle WLASSH wedstrijden in het blad aangekondigd en zo onder de aandacht gebracht van de schutters.

Maar ze doet veel meer.
Het is het enige
wapenmagazine in Nederland dat ook veel aandacht besteedt aan lever action wapens.   
Is door deze informatie uw interesse gewekt om een abonnement te nemen of eerder uitgegeven lever action artikelen te lezen, dan zijn vele nummers nog voorradig en te bestellen. Contact opnemen kan via de website www.ak56.nl
Klik hier dan ziet u een overzicht van de nummers waar veel lever action informatie in staat beschreven.