WLASSH®
2011-2024

 Winchester Lever Action Shooters Society Holland
 Uitslagen Dutch Lever Action Match 

20 november 2022

21-11-2022
Goede opkomst tijdens laatste wedstrijd van dit jaar.

De vijfde wedstrijd van dit jaar, tellend voor het Nederlands Kampioenschap 2022 werd gehouden op de schietbanen van:

SV de Vrijheid in Bussum

Een heel andere temperatuur dan we gewend zijn, -5 graden Celsius bij vertrek en overdag een maar weinig oplopende temperatuur. Gelukkig is SV de Vrijheid in Bussum een "warme" locatie en hebben we binnen weinig daarvan gemerkt. Toch hebben de  deelnemers in deze tijd van het jaar de moeite genomen om te komen en dat waarderen we nu nog meer.
De opkomst was ondanks het weer prima en zowaar ook weer schutters uit België en Duitsland.
Het aantal inschrijvingen voor de discipline Trapper was 29. Voor de discipline Legacy hadden 20 schutters zich ingeschreven. Dus ondanks dat door privéomstandigheden en door werkverplichtingen een hoop bekende namen niet aanwezig konden zijn, kunnen we toch spreken van een geslaagde opkomst en dat einde november.

Wapenhandel The Armory

Tijdens de wedstrijd aanwezig, WLASSH lid Marcel Muis van De Wapenkamer uit Hoogeveen met een stand.
Ook voor hem was het een geslaagde dag, gezellig in de kantine gegevens uitwisselen en een goede omzet draaien.


De prijsuitreiking.

Zoals gebruikelijk werden in de pauze de prijzen uitgereikt aan de prijswinnaars van de vorige wedstrijd. Maar niet alleen van SV O.K.K. in Wateringen maar ook van SV Le Cartouche in IJzendoorn hadden schutters nog een prijs tegoed.
Gelukkig kon een groot deel overhandigd worden aan de prijswinnaars. Schutters die niet aanwezig waren en een prijs tegoed hebben krijgen deze thuisgestuurd. Voor einde van het jaar zal dit worden afgehandeld.


Inschrijfherinnering
Een inschrijfherinnering hoort een beetje bij een wedstrijd al is het lastig om elke keer iets leuks te bedenken. 
Hieronder de inschrijfherinnering van de 20 november wedstrijd.

De inschrijfherinnering was wederom een bierviltje met opdruk, dit keer een afbeelding van Oliver Fisher Winchester zelf.

De bierviltjes zijn veel populairder dan de vaantjes. De schutters vonden het allen een uitstekend idee toen we de eerste uitgaven deden op 18 september bij SV Le Cartouche in IJzendoorn. Er werd diverse keren geopperd om maar gelijk een hele serie uit te brengen en dat hebben we direct na de eerste uitgave maar in gang gezet.
Ondertussen werd afgelopen zondag nr. 3 uitgegeven aan de deelnemers. 

Speciale serie WLASSH bierviltjes nr. 1, 2 en 3.

Bestuur en vrijwilligers bedankt!
We danken gastvrouw en bestuurslid Mariette Kroese en gastheer en voorzitter Bertus Kok van schietvereniging de Vrijheid in Bussum voor hun inzet, medewerking en gastvrijheid. Beiden kregen uit handen van voorzitter Teske een presentje overhandigd. 

En dank ook aan onze eigen vrijwilligers die deze dag weer tot een succes hebben gemaakt. En ook zij kregen iets overhandigd voor hun flexibele inzet.
De WLASSH kan steeds meer rekenen op een grotere groep vrijwilligers en daar werd vandaag dankbaar gebruik van gemaakt. Het geeft aan dat de saamhorigheid in de vereniging groot is.

 


Discipline Trapper 25m

In totaal waren er 29 schutters voor de 25m afstand.  
De
uitslagen van de discipline Trapper zijn definitief en kunt u hieronder bekijken.
Na een hertelling (die de WLASSH altijd hanteert) kan de uitslag iets afwijken van het wedstrijdbriefje wat u heeft gekregen. De controletelling wordt dezelfde avond of volgende ochtend na de wedstrijd gedaan. 

Wedstrijdbriefje.
Bijna alle wedstrijdbriefjes konden worden overhandigd aan de deelnemers maar altijd blijven er toch een paar liggen.
Heeft u geen wedstrijdbriefje gehad?
Dan kan deze altijd aangevraagd worden bij het secretariaat en we sturen het u digitaal toe.

2022 11 20 Uitslagen TRAPPER 25 M
PDF – 313,3 KB 125 downloads

Een prachtig set van een WLASSH lid uit België. Een zelfgemaakte koffer met daarin een originele Winchester Model 1892 in het bijzondere kaliber .25-20 WCF en een Colt SAA in kaliber .45 Colt Een heel fraai stukje huisvlijt.Discipline Legacy 50m.

In totaal waren er  20 schutters voor de 50m afstand. 
De uitslagen van de discipline LEGACY zijn definitief en kunt u hieronder bekijken.
Na een hertelling (die de WLASSH altijd hanteert) kan de uitslag iets afwijken van het wedstrijdbriefje.
In dit geval heeft een schutter een paar punten meer gekregen dan ze in eerste instantie op haar wedstrijdbriefje vermeld heeft zien staan. Door de tweede kaart niet weg te nemen van de moederschijf krijg je een andere situatie. Kans op een telfout kan dan zomaar ontstaan. Daarom hanteert de WLASSH altijd de controletelling die dezelfde avond na de wedstrijd wordt gedaan. En de kaarten worden allemaal een paar maanden bewaard. Ze zijn dus altijd op te vragen.
Voor de wedstrijd veranderde er niets aan de uitslag maar er is natuurlijk ook nog een NK- telling en dan kan elke punt meer, heel belangrijk zijn.

Wedstrijdbriefje.
Bijna alle wedstrijdbriefjes konden worden overhandigd aan de deelnemers maar altijd blijven er toch een paar liggen.
Heeft u geen wedstrijdbriefje gehad of net misgelopen?
Dan kan deze altijd aangevraagd worden bij het secretariaat en we sturen het u digitaal toe.

 

2022 11 20 Uitslagen LEGACY 50 M
PDF – 307,2 KB 126 downloads

De aankomende wedstrijden.
Het WLASSH bestuur is druk doende om de datums van volgend jaar in te plannen. Deels werden de afspraken hiervoor al in Bussum gemaakt door de aanwezige bestuursleden van meerdere verenigingen. Het moet gewoon ruim van tevoren want de agenda's worden zo volgeboekt voor/door andere schietsportdisciplines. Zodra alles definitief is wordt het bekend gemaakt via de website.

NK scoreoverzicht.

Het was spannend in Bussum want wie heeft de zenuwen onder controle tijdens die laatste wedstrijd? De tussenstanden gaven eerder al aan hoe dicht de top van de schutters bij elkaar zaten, het kon dus alle kanten op. Tot het laatste moment bleef het spannend maar het is gedaan dit jaar. De definitieve stand voor het Nederlands kampioenschap is bekend en wordt weergegeven op de pagina:

 klik op:   Uitslagen NK 2022


In 2022 tellen er drie van de vijf gehouden wedstrijden.
Na deze laatste wedstrijd van het jaar kan de definitieve uitslag bekend worden gemaakt van de Nederlands Kampioenen Lever Action schieten.
Bij een gelijke score wordt gekeken naar de meeste tienen, meeste negens enz. van de drie hoogst tellende wedstrijdscores. 

Dankwoord van het WLASSH bestuur.
Namens het gehele bestuur van de WLASSH wil ik alle deelnemers hartelijk danken voor hun deelname, de vrijwilligers (ook deelnemers) danken voor hun inzet en de verenigingsbesturen danken voor hun medewerking en gastvrijheid. 
Het was een zeer geslaagd jaar en we kijken ernaar uit u allemaal volgend jaar weer te mogen begroeten in goede gezondheid. 

Robert Teske
voorzitter