WLASSH®
2011-2024

 Winchester Lever Action Shooters Society Holland

 Uitslagen Dutch Lever Action Match 
25 februari 2024

26-02-2024
WLASSH wedstrijd nr. 1/2024
De eerste wedstrijd van dit jaar, tellend voor het Nederlands
Kampioenschap Lever Action schieten 2024 werd dit keer gehouden op een vertrouwde locatie, de mooie schietbanen van:

Stichting Beheer Schietvereniging Driebergen-Rijsenburg

De eerste van dit jaar.
De eerste wedstrijd van een serie van zes. Dit is al weer de 21e wedstrijd die door de WLASSH werd georganiseerd.
De beheerder van SV Driebergen-Rijsenburg, dhr. Ruud Hannessen en het stichtingsbestuur waren de eerste die de vereniging WLASSH aanboden om op deze locatie te schieten. Dat is al weer jaren geleden. Het was dus extra leuk om ook dit jaar op deze prachtige plek weer een wedstrijd te kunnen houden. Maar er is meer gepland. Eind juni wordt bij SV Driebergen-Rijsenburg ook de Interland Nederland-België georganiseerd. Een wedstrijd tussen lever action schutters van de WLASSH en lever action schutters uit België. 


De tellende wedstrijden.
In 2024 tellen de vier beste van de zes uitslagen voor het NK 2024.
De datums voor deze wedstrijden zijn inmiddels bekend en kunt u hier zien.

De wedstrijd en de deelnemers.
Het leek even of de banen zouden volledig bezet worden. Maar zoals altijd kan er altijd iets tussenkomen en moeten deelnemers helaas afzeggen. Ondanks een paar afmeldingen hebben we toch bijna een volle bezetting op de banen gehad. Een zeer geslaagde opkomst met 44 schutters en 70 series. 
Het was vandaag extra bijzonder omdat enkel WLASSH leden vertegenwoordigd waren. Steeds meer schutters vinden de weg naar de WLASSH en dat waarderen we zeer.

Wapenhandel ook aanwezig.
Marcel Muis van De Wapenkamer uit Hoogeveen en tevens WLASSH lid was aanwezig met een stand en deed zoals altijd goede zaken. Vooraf werden de deelnemers geïnformeerd, men kon dus het nodige laten meebrengen voor de hobby.

Inschrijfherinnering
Hieronder de inschrijfherinnering van de  25 februari wedstrijd, nummer 10 van de reeks WLASSH bierviltjes. 
De bierviltjes worden al druk verzameld en dat is erg leuk om te ervaren.
Heeft u deze vergeten of niet gekregen, laat het even weten en we nemen ze volgende keer voor u mee.

 

Tellen van de scores en de wedstrijdbriefjes.
De WLASSH telde altijd tijdens de wedstrijd de schijven. Dat werkte niet altijd even goed. In feite is volledige afzondering van de "tellers" een ideale situatie om foutloos te tellen. En foutloos tellen staat hoog in het vaandel bij de WLASSH vereniging. Een fout in de wedstrijduitslagen kan gevolgen hebben voor de NK eindstand en de Super Club Trofee. Dat kunnen we ons niet permitteren. Maar in een afgezonderde ruimte tellen, betekent dat deze personen een volledige dag buiten beeld zijn en dat is verre van sociaal. Dus werd  besloten om dat in de ruimte zelf te doen om zo contact te houden met de leden. Dat is weer lastig want elke keer is er enige stress omdat de concentratie niet optimaal is, vandaar de  ingevoerde hertelling. 
Voor de tweede achtereenvolgende keer werd nu niet geteld tijdens de wedstrijd zelf maar de dag erna door een team en dat werkt veel prettiger. Dat betekent niet dat de schutters geen beroep kunnen aantekenen tegen een uitslag. Integendeel, dat is altijd mogelijk. De schijven worden immers maanden bewaard en zijn altijd opvraagbaar. En wordt er ergens een fout ontdekt, dan worden de lijsten direct bijgewerkt en ververst. Ook de wedstrijdbriefjes blijven verkrijgbaar maar nu op aanvraag. Zonde om ze allemaal af te drukken, een deel weg te gooien of rond te laten slingeren.

 

Schutters, die een briefje wensen, stuur een e-mail naar contact@wlassh.nl.

 

Het wedstrijdbriefje is aangepast en kan digitaal worden verzonden.

Discipline Trapper 25m
In totaal waren er  39 schutters voor de 25m wedstrijd. 
De
uitslagen van de discipline Trapper zijn definitief en kunt u hieronder bekijken. Eerst tonen we de uitslag komende uit de computer en daarna de uitslagenlijst met vermelding van het gebruikte kaliber (een wens van de leden om dit toch weer te gaan vermelden). Wilt u ook met kaliber genoemd worden of staat het verkeerd vermeld, stuur het secretariaat een e-mail en we veranderen dit of plaatsen het erbij. 


 Discipline Legacy 50m.

In totaal waren er  31 schutters voor de 50m wedstrijd. 
De uitslagen van de discipline LEGACY zijn definitief en kunt u hieronder bekijken. Eerst de computeruitdraai zodat het aantal tienen, negens enz. bekeken kunnen  worden en daarna de uitslagenlijst met kalibervermelding. 
De computeruitdraai is natuurlijk van belang voor de NK- uitslagen van dit jaar want dan worden de meeste tienen, negens enz vergeleken van de beste drie wedstrijden van een schutter.

Een merk in opkomst, een Chiappa Model 92.

Aantal wedstrijddeelnemers en prijswinnaars
Een overzicht van het totaal aantal wedstrijddeelnemers per wedstrijd, klik hier.
Een totaaloverzicht van de wedstrijdprijswinnaars, klik hier.

Dankwoord van het WLASSH bestuur.
Alle deelnemers, hartelijk dank voor uw komst en deelname.
En natuurlijk ook dank aan de leden die zich hebben ingezet voor hun vereniging. Zij kregen allen uit handen van de secretaris een presentje.

We danken Ruud en Marion Hannessen voor de gastvrije ontvangst. Ze kregen beiden uit handen van het bestuur een presentje overhandigd. 
Het was een zeer geslaagde dag en we kijken ernaar uit u allemaal de volgende  wedstrijd bij SV de Vrijheid in Hoogeveen weer te mogen begroeten in goede gezondheid.

Het WLASSH bestuur