WLASSH®
2011-2024

 Winchester Lever Action Shooters Society Holland
 Uitslagen Dutch Lever Action Match 

21 mei 2023

22-05-2023

Weer een goede opkomst tijdens de tweede wedstrijd van dit jaar.

De tweede wedstrijd van dit jaar, tellend voor het Nederlands Kampioenschap 2023 werd gehouden op de schietbanen van:

SV de Vrijheid in Bussum

Helaas konden een aantal schutters door omstandigheden niet komen en moesten ze afzeggen. maar ondanks de daardoor wegvallende 7 series werden toch nog 72 series verwerkt, 43 schutters voor de discipline Trapper en 29 schutters voor de discipline Legacy. Bij elkaar waren 44 schutters aanwezig om de krachten te meten en het was daardoor weer gezellig druk op de mooie locatie in Bussum.

De prijsuitreiking.
De prijzen van de vorige wedstrijd werden al eerder uitgereikt tijdens de ALV begin dit jaar. 
De twee eerste prijzen van ons lid Cees Kalfsvel werden aan hem overhandigd in de loop van de ochtend. Doen we normaal nooit zo tussendoor. Normaal gesproken doen we dit tijdens de pauze en zetten we de winnaars even in het zonnetje. 
Dat doen we nu alsnog: Cees nogmaals van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

Inschrijfherinnering
Nummer 5 van de reeks bierviltjes.  
Hieronder de inschrijfherinnering van de  21 mei wedstrijd.

De inschrijfherinnering op tafel en op de voorgrond een Winchester Model 92 Trapper karabijn in .44-40 WCF.

 

Een geoliede machine
De WLASSH organisatie gaat steeds meer als een goed geoliede machine lopen. Meer leden willen wat betekenen voor de vereniging en dat is natuurlijk prachtig om te ervaren. Zelfs nu er een paar vaste krachten niet aanwezig konden zijn was genoeg mankracht aanwezig om deze dag te doen slagen. En met het stijgen van het aantal wedstrijden neemt ook de ervaring toe en dat was gisteren duidelijk te merken. Ondanks de drukte bleef alles volledig onder controle. Hier en daar een verschuiving op de baan, een wapen met problemen, munitie die niet in orde is, het maakt niet uit wat allemaal plaatsvond, alles wordt in goede harmonie door ervaringsdeskundigen opgelost. 
De vereniging is ook groeiende, weer een paar nieuwe leden erbij. Deze groei is geweldig want het laat zien dat lever action schieten leeft onder de schutters en dat de WLASSH door ze gezien wordt als een zeer serieuze belangenbehartiger voor hen die zich hierbij aansluiten. 
Maar deze groei mag zeker niet te snel gaan. We willen de controle houden en de saamhorigheid en goede harmonie die onderling aanwezig is blijven garanderen voor in de toekomst.  
We zijn een vereniging van en voor de leden.

WLASSH Super Club Trofee
Alle leden waren zeer lovend over het nieuw gelanceerde fenomeen genaamd de WLASSH Super Club Trofee. 
De beste drie schutters per afstand van een club worden automatisch geselecteerd voor de Trapper en Legacy eindstand. Men hoeft niets te doen want de gegevens worden gehaald uit de eindlijsten. Het kost ook niets. Aan het einde van het jaar kan een  vereniging dus een of twee prijzen mee naar huis nemen. Zie de lijst van verenigingen die nu al meedoen. klik hier.
Op de prijzen worden de namen van de deelnemers en de naam van de vereniging vermeld. Het geeft een extra stimulans om deel te nemen aan de WLASSH wedstrijden en om zo hoog mogelijk te presteren. Sportschieten niet alleen voor jezelf maar ook voor de club waar je voor uitkomt. 
Inmiddels hebben veel schutters zich gemeld en daardoor dingen al een hele reeks verenigingen automatisch mee voor deze prestigieuze prijs. We hopen dat dit aantal nog zal toenemen.

Inschrijven voor de wedstrijd bij SV Le Cartouche in IJzendoorn
De derde wedstrijd van de WLASSH is pas in september. Ondanks dat dit nog een tijdje duurt lopen de inschrijvingen binnen en is de teller inmiddels al de 60 gepasseerd. Opgeven kan per direct. Voor de 25 meter wedstrijd, klik hier.
Wil men de 50 meter wedstrijd schieten, klik dan hier.

Discipline Trapper 25m
In totaal waren er 43 schutters voor de 25m.  
De
uitslagen van de discipline Trapper zijn definitief en kunt u hieronder bekijken. Eerst tonen we de uitslag komende uit de computer en daarna de uitslagenlijst met vermelding van het gebruikte kaliber (een wens van de leden om dit toch weer te gaan vermelden). Wilt u ook met kaliber genoemd worden, stuur het secretariaat een e-mail en we plaatsen dit erbij. 
Na een hertelling (die de WLASSH altijd hanteert) kan de uitslag iets afwijken van het wedstrijdbriefje wat u heeft gekregen. De controletelling wordt dezelfde avond of volgende ochtend na de wedstrijd gedaan.
Geen wedstrijdbriefje ontvangen, u kunt dit altijd aanvragen bij het secretariaat en we sturen het alsnog digitaal naar u toe.

Let op:
Staat uw kaliber niet achter uw naam vermeld, geef dit dan even door aan het secretariaat en de pagina wordt
ververst.
Uiteraard is dit geheel vrijblijvend om te doen.

2023 05 24 Uitslagen TRAPPER 25 M
PDF – 208,2 KB 89 downloads

Een Henry Repeating Arms in kaliber .45-70Discipline Legacy 50m.

In totaal waren er  29 schutters voor de 50m afstand. 
De uitslagen van de discipline LEGACY zijn definitief en kunt u hieronder bekijken. Eerst de computeruitdraai zodat het aantal tienen, negens enz. bekeken kunnen  worden en daarna de uitslagenlijst met kalibervermelding. 
De computeruitdraai is natuurlijk van belang voor de NK- uitslagen dit jaar.

Let op:
Staat uw kaliber niet achter uw naam vermeld, geef dit dan even door aan het secretariaat en de pagina wordt
ververst.
Uiteraard is dit geheel vrijblijvend om te doen.

2023 05 24 Uitslagen LEGACY 50 M
PDF – 159,3 KB 85 downloads

NK scoreoverzicht.
In 2023 tellen de drie hoogste van de zes gehouden wedstrijden. In het regelement staat dat bij zes wedstrijden er vier tellen. Maar omdat SV de Vrijheid uit Hoogeveen lopende het jaar is bijgevoegd willen we dit uit fatsoen niet doen en het bij drie tellende wedstrijden laten. Volgend jaar bij zes wedstrijden worden wel de hoogste vier genomen voor de uitslagen.
Na de laatste wedstrijd van het jaar kan de definitieve uitslag bekend worden gemaakt van de Nederlands Kampioenen Lever Action schieten en wie de WLASSH Super Club Trofee mee naar huis neemt.
Bij een gelijke eindscore wordt gekeken naar de meeste tienen, meeste negens enz. van de drie hoogst tellende wedstrijdscores. 

Dankwoord van het WLASSH bestuur.
Namens het gehele bestuur van de WLASSH wil ik alle deelnemers hartelijk danken voor hun deelname.  En natuurlijk ook dank aan de leden die zich inzetten voor hun vereniging.
Tevens willen we gastheer en voorzitter Bertus Kok en Mariette Kroese hartelijk danken voor de gastvrijheid en inzet.
Het was een zeer geslaagde dag en we kijken ernaar uit u allemaal volgende keer weer te mogen begroeten in goede gezondheid. 

Namens het gehele bestuur,

Robert Teske
voorzitter