WLASSH®

2011-2024 
Winchester Lever Action Shooters Society Holland 

WLASSH wedstrijden en het NK 

12-10-2019

De WLASSH heeft het Lever Action schieten in Nederland als eerste op de kaart gezet.
Als organisatie maakt het zich al jaren sterk voor het behoud van het lever action wapen in de schietsport. Vanaf 2011 met de lancering van de website en de vele technische stukjes en daarna met de oprichting van de landelijke vereniging WLASSH. En niet te vergeten de bijzondere artikelen welke werden gepubliceerd in Nederlands beste wapenblad, Wapenmagazine AK56. De WLASSH kreeg zelfs meerdere keren de gelegenheid om als gastauteur op te treden. Zo kregen we al snel veel bekendheid. Wapenmagazine AK56 werd later zelfs onze hoofdsponsor.

De leden
Een ander heel belangrijk punt om te noemen zijn onze leden.
De WLASSH vereniging kent ondertussen een grote groep leden.
Zij steunen de organisatie door hun lidmaatschap en samen vormen we de organisatie. Samen staan we sterk en samen kunnen we ons doel verwezenlijken. Door een degelijk bestuur en een sterke achterban zijn we straks in staat om wat te bereiken. De WLASSH blijft de doelstellingen dan ook in strakke lijn volgen. We laten ons door tegenslag of tegenwerking, van wie dan ook, niet uit het veld slaan. Het zal ons enkel nog meer stimuleren om op de ingeslagen weg door te gaan. Is uw interesse gewekt en wilt u zich aansluiten bij deze zeer bijzondere vereniging, neem dan vrijblijvend contact met ons op via: contact@wlassh.nl

De naam WLASSH
Is niet meer weg te denken uit de
schietsport en elk jaar zullen weer wedstrijden door de vereniging worden georganiseerdWe proberen dit zo verspreid mogelijk in het gehele land te laten plaatsvinden. Dat vergt wat speciale aandacht, we hebben immers geschikte banen nodig om te gebruiken. Door onze vorm van schieten en de vrije keuze van kaliber per afstand, is niet elke vereniging daarop ingesteld. Niet elke 25 meter baan kan een diversiteit aan kalibers (als voorbeeld een paar kalibers: .44-40 WCF, .44 Magnum, .357 Magnum, .30-30 WCF of .45 Colt) veilig opvangen. Soms is een 25 meter baan enkel geschikt voor het kaliber .22 long rifle. Dan is de baan dus minder geschikt voor een volledige WLASSH wedstrijd en kan hooguit gebruikt worden voor een aangepaste wedstrijd. Maar dan benadelen we onze schutters en doelstelling. 

Het vinden van geschikte locaties wordt al een stuk eenvoudiger.
Verenigingen vinden het leuk om de WLASSH te steunen. Spontaan hebben een reeks verenigingen al hun steun aangeboden om een wedstrijd te organiseren, ook voor volgend jaar. Deze steun geeft vertrouwen en het geeft ook aan aan dat we op de goede weg zijn. Niet alleen de schietsport kent ons nu, ook de overheid weet exact wat we doen. Langzamerhand gaat het besef komen dat we niets vreemds doen en dat we mooie wedstrijden voor sportschutters aanbieden. Het is heel simpel:


We faciliteren als vereniging in iets waar vraag naar is: 


Schutters kunnen, met een lever action geweer, met een niet al te zwaar kaliber, naar keuze, staande uit de vrije hand schieten. 
De WLASSH kent geen kaliber onderverdeling. De wedstrijden gaan over een bepaalde afstand. En waarmee u schiet is uw keuze.
De eerste twee disciplines van de WLASSH zijn dan ook een feit. De aanduidingen Trapper en Legacy wordt door vele schutters al genoemd.
De discipline Trapper wordt op de kortste afstand geschoten en wel op 25 meter.
De discipline Legacy gaat over een afstand van 50 meter.
Bij beide disciplines is het aantal wedstrijdschoten, 20 stuks.

Heel apart, een Sears Roebuck Model 54 lever action geweer in kaliber .30-30 WCF. Het wapen is gemaakt door Winchester voor Sears. Het model is gebaseerd op het Model 94. Ook interessant zijn de Hornady patronen met de Lever Evolution kop.
Zo kan men toch veilig schieten met spits- vormige koppen in een buismagazijn. De rode tip is van kunststof.

Let op!
Enkel door de WLASSH vereniging georganiseerde wedstrijden komen in aanmerking voor de jaarcompetitie en dus ook voor het NK. Klik op de blauwe tekst a.u.b
.

Nederlands Kampioenschap

 
De drie beste wedstrijden bepalen straks de jaar- einduitslag.  
Wie is straks de beste schutter op de 25 of 50 meter? 
Dus niet alleen hebben we elke wedstrijd mooie prijzen voor beide afstanden maar ook nog een extra prijsuitreiking voor de beste schutters van het jaar. De uitslagenlijsten zullen na afloop van de laatste wedstrijd op de site worden bekend gemaakt.

Een koppel Henry geweren in kaliber .45-70.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de ALV van de WLASSH in het voorjaar.