WLASSH®
2011-2024

 Winchester Lever Action Shooters Society Holland 

 De wapenhandel kan uw steun hard gebruiken

20-11-2020
Sportschutters tijdens een crisis

Zolang de crisis niet is geweken, blijven we in Nederland last hebben van behoorlijk wat ongemakken. 
Alle mensen in de samenleving merken het en ook wij sportschutters hebben er natuurlijk mee te maken. Verenigingen die gedeeltelijk open zijn of zelfs gesloten blijven. Berichtgevingen die onduidelijk zijn, wat mag nu wel en wat mag nu niet?
Schutters die even niet naar de baan kunnen en moeten
wachten om de hobby te beoefenen.
Anderen kunnen wel schieten maar enkel door zich vooraf op te geven via een eigen aangemaakte club- baanplanner.
Even
naar binnen, schieten op de aangemelde tijd en direct daarna weer huiswaarts. Niet gezellig blijven hangen en praten met medeschutters, dat kan nu even niet en dat is vreemd. Het is een situatie die we nog niet eerder zo hebben meegemaakt.
Veel ongemakken in de samenleving en we moeten ons allen daar doorheen zien te slaan.
Maar besef goed, uiteindelijk is er maar éé
n ding echt belangrijk in het leven en dat is onze gezondheid. De gezondheid staat boven alles. Even een hobby niet kunnen beoefenen valt in het niet bij hetgeen mensen vaak moeten doorstaan in deze onzekere tijden.
Dat beseffen wij sportschutters terdege.


De wapenhandel kan uw steun hard gebruiken 
Desondanks mogen we best even stilstaan bij wat zaken die nu belangrijk zijn voor onze sport.

Om te beginnen de vereniging waar u lid van bent. U blijft toch lid? Nu het even minder gaat laat u de club toch niet in de steek?
En wat te denken van de wapenhandel. Zij merken de gevolgen het hardst van allen en moeten keihard werken om te overleven.
Maar neemt u in deze tijd nog de moeite om daar even langs te wippen voor wat aankopen?
We raden dat juist in deze tijd aan. Steun de hardwerkende mannen en vrouwen van de
Nederlandse wapenhandel en ga juist nu daar een keer naartoe. Nu alles zowat stilligt is het bij uitstek de geschikte tijd om wat orde op zaken te stellen en te zorgen dat uw hobbymaterialen straks weer optimaal kunnen functioneren.

We hebben dit jaar als WLASSH organisatie, noodgedwongen, geen wedstrijden kunnen organiseren, we waren zelfs de eerste die het initiatief namen om ze te laten vallen. De leden/schutters voelden zich niet prettig om bijeen te komen en dan moet je als bestuur verantwoord handelen en de knoop doorhakken en de boel afblazen.
Een jaar lang geen wedstrijden geeft wel de tijd om alles eens goed door te nemen. Als het straks weer mag, dan moet alles tip top in orde zijn voor het 
nieuwe schietseizoen. Dat betekent goed onderhoud plegen aan uw wapen en de juiste munitie gereed hebben. 
Ook de WLASSH leden nemen nu de moeite om de eigen spullen eens kritisch te bekijken. En ook zij bezoeken zo nu en dan toch de wapenhandel. Dat is goed want laat het niet helemaal tot stilstand komen. Bedenk wat u nu kunt doen om het straks beter te hebben.

Een bezoek aan de wapenhandel houdt de boel draaiende.

Vraag je af:
Zijn de hulzen na acht keer herladen nog wel goed? Is het niet tijd voor wat nieuwe opbergdoosjes? Hé, het koper solvent is op. Dat kan ik mooi
combineren met de aanschaf van wat Ballistol. Ik heb het steeds uitgesteld maar nu is het misschien tijd om contact op te nemen met een kolvenmaker. Moet ik die versleten bore snake nu maar gelijk vervangen. Zou de wapenhandel dat speciale model wapen voor me willen importeren?  Een lang los zittende keep of korrel kan nu eindelijk professioneel gerepareerd worden, nu kan het. Zal ik de stap nemen en een abonnement nemen op een wapenmagazine? De redacteuren hebben allen last van de crisis. Geef ook hen een kans en lees het magazine en blijf zo toch op de hoogte van alles wat er speelt in de schietsport. 

Er is zoveel te verzinnen om de hobby te optimaliseren en draaiende te houden. En juist in deze tijd is een bezoek aan de wapenhandel een uitstekende keuze.
U kunt dit veilig doen, de meeste handelaren zijn voorbereid en houden zich keurig aan de gestelde eisen van het RIVM. U kunt dus veilig winkelen. 
Natuurlijk, we weten het, het is allemaal anders dan we gewend zijn, het is wat zakelijker en u kunt u niet blijven hangen om nog een extra bakje koffie te drinken en langdurig te praten met medeschutters. Dat kan nu even niet maar aankopen doen gaat echter prima en de wapenhandelaar zal er alles aan doen om u naar tevredenheid te helpen. 

Voor ons is het een hobby maar deze mannen en vrouwen hebben het inkomen hard nodig en doen er alles aan om niet om te vallen. 

Laat de wapenhandel a.u.b. niet in de steek! 

Let op elkaar, blijf waakzaam en gezond!
Het WLASSH
bestuur

Afdrukken van het document kan hieronder.

2020 11 20 WLASSH Steunt Wapenhandel
PDF – 482,0 KB 563 downloads