WLASSH
 

Winchester Lever Action Shooters Society Holland 

 Laadhulp P210 magazijn (EASY LOADER)

Al enige tijd is de productie van het P210 Legend pistool in volle gang. Sig Sauer ging door waar SIG eindigde en ik moet zeggen, het is een geweldig pistool wat die Duitsers op de markt terug brachten. Nadelen die bij het Zwitserse model aanwezig waren werden hier weggenomen. Ook de prijs werd aangepast naar aanvaardbare waarden. Al met al een prachtig pistool wat qua score niet onderdoet voor zijn voorganger.
Er is echter een klein onderdeel wat ontbreekt in de doos bij aankoop en dat is de laadhulp voor de toch wel stug ladende magazijnen.
Niet ieder heeft de kracht om dit snel en goed te kunnen doen en bij gewoon schijfschieten spaar je de krachten op de vingers en handen en gebruik je de laadhulp. Zeker handig bij de discipline Militair Pistool.
Ooit leverde men dit kleine onderdeel standaard in de doos bij, nu is het echter verdwenen.
Toch is het een handig hulpmiddel wat zijn nut al heeft bewezen.
Er zijn natuurlijk ook nog plastic Zwitserse modelletjes te vinden maar ook die worden schaars.
Bij gebrek aan werd er door WLASSH een nieuw model ontworpen, degelijk en voor jarenlang gebruik.
Niet van plastic maar van hoogwaardig slijtvast kunststof (Polyamide) met een metalen insert voor gemakkelijk laden van de patronen.
De Easy Loader is een stuk langer dan zijn voorganger en degelijker daardoor zal het onderdeel beter in de hand vastgehouden kunnen worden. De gehele hand kan nu de laadhulp tegen het magazijn drukken en enkel de duim doet de beweging naar beneden uitoefenen. Heel handig en de kans op zoekraken is ook kleiner geworden.
 
 
Het P210 Legend magzijn met daarnaast de Easy Loader.
 
Het kunststof is strak gefreesd en omsluit goed de buitenkant van het magzijn. Beschadigen is dus niet mogelijk. Het gefreesde blokje heeft een uitsparing aan de achterzijde, ook hier wordt de rand van het magazijn niet geraakt.
 
Wat zijn de afmetingen en het gewicht?
De lengte bedraagt 100 mm en de dikte aan beide kanten is 20 mm.
Het gewicht bedraagt 25 gram (375 grain)
 
De patronen worden nu erg makkelijk in het magazijn gestoken, de Easy Loader op de achterzijde van het magazijn drukken en tegelijk naar beneden drukken. De patroon wordt naar beneden gedrukt en maakt zo plaats voor de volgende patroon. Deze volgende patroon insteken totaan het aandrukblokje. De Easy Loader iets liften en de patroon verder duwen tot de achterwand. Dit herhalen.
 
Zoals eerder vermeld, laden gaat gepaard zonder spanning op vingers en handen. De P 210 Legend  magazijnen zijn niet erg soepel en dan is een laadhulp erg makkelijk. De krachten en dus ook de concentratie worden enkel en alleen bewaard voor de wedstrijd.  
Er is nog een partij Easy Loaders aanwezig en voor € 22,50 heeft u er een mooi hulpmiddel bij.
 

Kijk altijd onderaan de homepagina voor toevoegingen of updates van stukjes.