WLASSH 

 Winchester Lever Action Shooters Society Holland 

Dutch Lever Action Match 22 maart 2020

De eerste wedstrijd van 2020 op de schietbanen van SV O.K.K. Wateringen.
En natuurlijk is deze WLASSH wedstrijd tellend voor de jaarcompetitie.
De drie beste wedstrijden van de vijf zullen dit jaar meetellen voor de jaarcompetitie.

Beste WLASSH schutters,

In samenspraak met het bestuur van SV O.K.K. Wateringen hebben we het besluit genomen om de aankomende lever action wedstrijd op 22 maart 2020 niet door te laten gaan i.v.m. het bekende corona virus. Er is een afspraak gemaakt om deze wedstrijd op een latere datum alsnog te laten plaatsvinden.
Wij verwachten dit jaar gewoon 5 wedstrijden te kunnen verschieten en hopen op uw begrip voor het cancelen van eerder genoemde wedstrijd.
Namens het bestuur van de WLASSH en met vriendelijke groet,

Emmy Teske
secretaris.

                        Met dank aan onze sponsor,

     AK56 Wapenmagazine

Ook in dit nummer (nr. 155) weer aandacht voor de wedstrijd, de proef die we starten met zwartkruit geladen patronen, de datums van de vier andere wedstrijden en het lever action schieten en nog veel meer interessant nieuws. Denk maar aan de E- screener! 
Verkrijgbaar vanaf 6 februari in de kiosk. WLASSH leden die een abonnement hebben krijgen het magazine natuurlijk eerder in de bus en ze krijgen € 2,50 retour (even doorgeven aan het secretariaat).Inschrijven voor de wedstrijd van 22 maart 2020 kan nu plaatsvinden.

De Baanplanner om in te schrijven is zojuist (04-02-2020) geactiveerd.

Wilt u inschrijven voor de 25 meter wedstrijd (TRAPPER) bij SV. O.K.K. Wateringen, klik dan hier.


Wilt u inschrijven voor de 50 meter wedstrijd bij (LEGACY) SV O.K.K. Wateringen, klik dan hier

Let op!
De kogelvanger op de 25 meter baan laat niet alle kalibers toe. De .30-30 WCF en de .45-70 zijn daar helaas niet toegestaan. De 50 meter baan heeft geen beperking, alle kalibers zijn daar toegestaan. 
Voor meer informatie, scrol naar beneden!


 

Extra nieuws van WLASSH
De filosofie van de WLASSH volgend zien we al snel dat alle lever action kalibers toegestaan zijn. We proberen zoveel
mogelijk verenigingen te benaderen die de mogelijkheid bieden om op beide afstanden alle kalibers toe te laten. Niet altijd kan men daar voor 100% aan voldoen. We hebben altijd te maken met de regels van het huis en die moeten we respecteren. Ook zijn alle kogelkoppen (behalve pantser doorborend en lichtspoor) toegestaan. Het enige wat niet mag zijn hulpmiddelen. Enkel de schutter en het wapen met oog- en oorbescherming zijn toegestaan.
Een tijd geleden kwamen twee bekende WLASSH leden, Dick van Oosten en Ruud Bergman naar het bestuur met de volgende vraag: Waarom doet de WLASSH niets voor zwartkruit schutters en waarom kunnen die niet meedoen? 

De uitleg en de verrassing.
Al jarenlang is de mogelijkheid aanwezig om lever action wapens te verschieten met zwartkruit. Dit onder de KNSA disciplines Pope en Dreyse. Er is dus al wat geregeld voor deze liefhebbers. Maar omdat voor de nitrokruit schietende lever action schutter nog niets was geregeld, ontstond het idee om dat te gaan regelen. Daardoor startte in 2011 de WLASSH als website. En in 2018 werd de WLASSH, als eerste Nederlands overkoepelend orgaan van en voor lever action schutters, opgericht en notarieel vastgelegd.
Leden
voelden zich aangetrokken tot de filosofie en waren toe aan een nieuwe discipline. Daarbij ook zwartkruit schutters die nu eens niet meer in de rook wilden staan en ook niet direct na thuiskomst, het wapen verplicht moesten reinigen. Sommige schutters hadden last van de rook op de baan door allerlei redenen en konden nu bij de WLASSH terecht zonder dit nadeel. En dat zal ook zo blijven.

Maar we zijn nooit als bestuur tegen zwartkruit op zich geweest. Integendeel, een deel van de leden beoefent het nog steeds en ook de bestuursleden hebben vroeger succesvol aan zwartkruit wedstrijden deelgenomen. De WLASSH veroordeelt geen enkele discipline maar houdt simpelweg rekening met de wensen van de eigen leden. En dus ook met de wensen en vraag van de twee leden, van Oosten en Bergman. Al is het een uitdaging, we proberen ieder tegemoet te komen.

Op de baanplanner ziet u een paar geblokkeerde series, helemaal aan het einde van de wedstrijd. Deze banen zijn beschikbaar voor schutters die zwartkruit willen schieten met hun lever action wapen. Enkel in deze series is het toegestaan om met zwartkruit geladen patronen te schieten. De eerste zeven series voor beide banen zijn altijd voor nitrokruit geladen patronen.

Het is een proef en nergens kan dit beter gedaan worden dan bij SV O.K.K. Wateringen. De WLASSH is daarmee wederom de eerste vereniging die dit lanceert. Met deze proef komen we tegemoet aan alle lever action schutters die willen schieten. En de wijze waarop we het gaan doen zorgt ervoor dat niemand ongewild in de rook zal staan. Nu is dit alles prima geregeld bij SV O.K.K. middels een goed werkend afzuigsysteem, daar zal het zeker niet aan liggen.
Zo kunnen zwartkruit schutters toch deelnemen aan onze eerste wedstrijd van het jaar en hun kunsten vertonen. We zijn natuurlijk razend nieuwsgierig wat de schutters qua score gaan neerzetten. Alleen daarom is het al leuk om te doen.
Na de wedstrijd evalueren we een en ander en houden we u op de hoogte. 

Opgeven voor een "zwartkruit baan" kan maar dat loopt buiten de baanplanner om en via ons e-mailadres
contact@wlassh.nl
Het is logisch dat een schutter eenmaal kan deelnemen op de 25 en op de 50 meter afstand, dit ongeacht de drijflading.

Voor opgave om de wedstrijd met zwartkruit te schieten, gaarne de volgende gegevens toesturen: 

Serie:
Baan: 
Voornaam:
Achternaam:
E-mailadres:
Telefoonnummer: 
Verenigingsnummer:
Licentienummer:

Dan plaatsen wij dit op de baanplanner.