WLASSH
 

Winchester Lever Action Shooters Society Holland 

 WLASSH rouwt om verlies Henk Teske.

07-04-2013
Op 28 maart is geheel onverwachts ons oudste lid en mede- oprichter van de WLASSH, Henk Teske overleden.
Er waren geen tekenen vooraf aanwezig, zeer plotseling is hij van ons heengegaan.
Hij was niet alleen mijn vader maar ook mijn beste maatje. Altijd gingen we samen schieten, zelden ging ik alleen.
Hij was altijd aanwezig bij een WLASSH- avond of een EPP training en liet nimmer verstek gaan. Hij was een razend enthousiast sportschutter in recreatieve zin. Alleen de WLASSH competitie "Winchester precisie", en "Verplaatsen met revolver of pistool" kon hem bekoren. Twee jaar geleden stopte hij als vaste Militair Pistool schutter.
Zijn favoriete wapen was natuurlijk de Winchester Trapper karabijn welke ook al jaren gebruikt wordt voor de duurtest. Deze test gaat gewoon door, het wapen wordt overgeschreven op mijn verlof.
Hij was een vlotte man in doen en laten en vaak geloofde men zijn leeftijd niet.
De omgang met jongere mensen heeft hem ook jonger gehouden, hij was erg geliefd. Dat was ook te merken tijdens zijn afscheid. Veel vrienden en familieleden waren aanwezig.
Ik heb gigantisch veel mooie herinneringen aan mijn vader en ben blij dat ik de afgelopen 13 jaar veel met hem naar het buitenland ben gegaan. Na zijn 77e verjaardag startte a.h.w. voor hem een tweede leven. Een leven met veel reizen en mooie dingen meemaken. Op zijn 80e startte mijn vader nog met paardrijden in western style. Dat heeft hij 3 jaar kunnen doen. Boogschieten, geweerschieten, revolverschieten, countrymuziek, westernfilm, Amerika- en Canada reizen, de natuur, de Amerikaanse historie, paarden, kanotochten, rijden met de Z3 en vogels (vooral kraaien) waren buiten zijn familie en vrienden de mooie dingen waar hij zich mee kon vermaken.
We waren die 13 jaar onafscheidelijk en het gemis voor mij is groot. Het is alsof er een deel van me is weg genomen. het zal nooit meer hetzelfde zijn.
Toch kan ik trots en dankbaar achterom kijken en de vele mooie herinneringen koesteren. We zullen hem nimmer vergeten, hij was echt heel bijzonder voor mij en alle andere mensen om hem heen.
Mijn vader is op een maand na 90 jaar geworden.
 
Robert Teske
 
Henk Teske
11-05-1923   28-03-2013
 
 
 
 
 
 
 

 


 Kijk altijd onderaan de homepagina voor toevoegingen of updates van stukjes.