WLASSH lid

 Winchester Lever Action Shooters Society Holland 

Emmy Teske- Lemaire

Miss Annie Oakley oftewel Miss "Sure Shot".
 
Emmy's favoriete wapen is een Winchester model 9422 in kaliber .22 Long Rifle. Ook de Magnum versie, de 9422M is in haar bezit. Mooie compacte geweren met een subliem lopend mechaniek en een goede trefzekerheid.
 
Miss Annie Oakley August 13, 1860 – November 3, 1926
Winchester bracht ter ere aan deze bekende schutster een jubileummodel uit, een model 9422 in kaliber .22 long rifle. Dit wapen werd geproduceerd in 1982 en is duidelijk de favoriet van WLASSH lid Emmy.
 
Emmy heeft duidelijk een voorliefde voor Winchester lever action modellen. Ze bezit er een aantal en de 2 mooiste worden hieronder afgebeeld. Het gaat dan om de modellen 9422.
 
Van boven naar beneden: Een Winchester 9422 Commemorative model in Annie Oakley uitvoering. Hier zijn er maar 6000 stuks van gebouwd. Vergulde metalen delen met een gravering van de ooit in Amerika beroemde schutster. Het kaliber is .22 long rifle. Wat dacht u van de kolf, dat is toch schitterend om te zien? Daaronder een model 9422M, dat is ook een .22 wapen maar nu in het pittige .22 Magnum kaliber. Op het onderste wapen is een Skinner vizier gemonteerd om het richten en dus ook de trefzekerheid te verbeteren. Dit wapen wordt in de Lever Action competitie gebruikt. Jazeker .22 Magnum!!
 
Bij een Annie Oakley Commemorative model kreeg je bij een aankoop altijd wel speciale boekjes of folders bijgeleverd in de doos. Dit alles, inclusief de sticker vanaf het hout "American Wal Nut" zijn door Emmy in een mooie lijst met ontspiegeld glas geplaatst en hangen nu als decoratie in de woonkamer. Een leuk idee en zeker apart. Ja, de liefde voor de lever action gaat ver!

 


Kijk altijd onderaan de homepagina voor toevoegingen of updates.