WLASSH
 

Winchester Lever Action Shooters Society Holland 

 De Kolom van John 5

Ik ben een lettervreter.
Vreet meer letters dan rats kuch en bonen. Veel meer dan ik direct bevatten kan. Van reclamefolders tot esoterische geschriften. Van de Tora tot Mein Kampf.

Nee, ik haal niet m'n schaatsen uit het vet; ik begeef me niet op glad ijs. Ik tracht alleen aan te geven hoe eindeloos ver m'n bereik is. Soms acht ik mij een krijger van Dzjengis Khan en galoppeer ik over de steppen van Mongolië en soms ben ik een scheepsjongen op de Bonte Koe. Onderwijl graas ik mijn letters. Ik weet dat ik niet direct alles in de juiste context vatten kan, uit ervaring weet ik inmiddels, dat alles "Sal reg kom". Of niet natuurlijk maar dan wordt het voer voor de prullenbak.

Dzjengis Khan

Als ik uitgevreten ben, is het moment van bezinning daar. Dat heb ik van de koeien. Kauwen en herkauwen. Alles volgens intuïtief Goddelijk plan. Koeien zijn niet voor niets koosjer. Koosjer voedsel is goed voor het denkvermogen. Daarmee maak je je stoutste dromen waar. Maak je van een kattenbak met zand een onoverwinnelijk Groot Israël. 

Ik zoek een plekje in de zon. De grijze massa moet op temperatuur. Betrokken kwabben zakken op de juiste plaats. Het gevretene wordt vergast; de gassen gescheiden. Het zinnige scheidt zich van de onzin en de onzin wordt afgevoerd. Wat overblijft is waar, een 100 % zuivere eindconclusie. Ik  neem de tijd. Zoek me een plekje bij de koeien in de wei. Koeien inspireren me. Lekker lui liggen, traag kauwen en slikken. Het gaat niet zo goed met de koeien. Kort geleden signaleerde ik langs Rijksweg  A44 ter hoogte van Hillegom, een groepje plastic koeien. Dood en bewegingloos stonden ze tegen een boerenkar aangeleund. Op meerdere plaatsen in ons mooie Holland zag ik, ter "verfraaiing" van boerenhoeven, plastic koeien opgesteld. Hoe gek gaan we het maken ?  
Van sabels slepen we ooit de punten af.
Prachtige zwaarden werden ooit door een minister met slijptol tot schroot gedegradeerd. Negen mm. pistolen werden ooit tot 7.65 mm. omgebouwd. Alles voor de veiligheid.
Koeien op stal; plastic koeien in de wei.

Koeien op stal; plastic koeien in de wei.
Vroeger, inmiddels lang geleden, zocht ik ook wel eens een plekje in het land. Langs de slootkant met m'n vriendinnetje. Ook op ontdekkingsreis natuurlijk maar daar gaat het nu niet over. Dat was in die tijd dat het plicht was van iedere jongen om aan de onafhankelijkheid van zijn geliefde vaderland, zijn beste krachten te weiden. Als je nu niet meewerkt aan de verkoop van je geliefde vaderland aan de bedenkers van Verenigd Europa en allen die zich daarachter verschuilen, word je staatsgevaarlijk geacht.

Als je tegenwoordig lid bent van een schietvereniging, in vroeger tijden de basis voor weerkorpsen, om je "geliefde vaderland" te verdedigen, word je aan de E- screener gelegd. Als of je een staatsgevaarlijke idioot bent.
De emotie der liefde is een andere dan die der waarheid. De korte emotie der liefde heeft soms een langdurig ongewenst resultaat.

Liefde is vergankelijk; de Waarheid blijft bestaan.
DAT IS EEN WAARHEID ALS EEN KOE, zeiden onze verre voorvaderen al. Nou die Waarheid bedoel ik.

De onvervalste Waarheid. 

Met die Waarheid hoef je bij Politici niet aan te komen.
John, begin je nu weer over politici ? Ja, ik kan er echt niets aan doen. Als zwarte katten kruisen die steeds weer m'n pad.
Zoals vandaag. Heel onschuldig kies ik voor een wandeling door mijn stad. Den Haag. My Big City. Bijna iedere dag een schiet- of steekpartij. M'n gedachten spelevaren wat over de Hofvijver en vervolgens over en door het Mauritshuis. Wat hangt daar al niet aan de wand. B.v Susanna voor het gerecht. Een triest verhaal van valse rechters en een misbruikte vrouw. Een meesterwerk van Rembrandt. Niets nieuws onder de zon. Drugs sex en rock and roll. Daar wist de Ketter van de schilderkunst, toen ter tijd, alles van.
Zo slenter ik de Lange Poten in. Bij het gebouw van de Tweede Kamer blijf ik even staan. Nieuwspoort. Aan de muur een schildje met opschrift:

"Het vrije woord, bedreigd versmoord, brengt in de nood zijn vechters voort. Tot in de dood."

Wie heeft dat daar opgehangen ?

Oh, Ironie.
Statistisch is bewezen dat juist in die Tweede Kamer de waarheid en het ware woord worden vervalst, bedreigd en vermoord. Derhalve daar vechters , tot in de dood, met of zonder IS-vlag worden geïnspireerd.


Voor het gebouw staan twee zwaarbewapende collega's van de Koninklijke Marechaussee geposteerd. Dat ziet er goed uit. Echt Gods eigen wapen. Een man en een vrouw. Een jongen en een meisje wilde ik schrijven. Echt allebei een plaatje van fysiek menselijk schoon. Die mag je toch niet aan bommen, granaten en ander vuurwapengeweld blootstellen.
Ja, dat wordt ook in die Tweede kamer beslist. Het volk de schijn van veiligheid bijbrengen. Dat zei us Yvo Opstelten ten minste, een tijdje geleden.

Onderwerp het door politici beslist en besprokene aan "De koeientest" Het zal gisten en pruttelen. Het uiteindelijk resultaat zal als 100% waanzin en inefficiënt in de vlaai van de koe worden afgevoerd.

Bullshit ! 

Even een rondje door de American Bookshop. Boekenplanken vol. Politiek, oorlogen, veldslagen. Voor mij "gevaarlijk gebied." Het zet je aan het denken. Daar is al een boek over geschreven. "Het gevaar van het denken."
De Balfour declaratie van 1926, Israël en de Westbank. Lawrence of Arabië, Irak, Afghanistan etc. Alles bommen en granaten.
Tijdens m'n wandeling naar huis, ordent zich een patroon. Het brengt mij terug naar De Tora en Mein Kampf, het keppeltje en de Stahlhelm. Het zacht stoffen keppeltje dat de Stahlhelm overwon.

Ach, weet je ? ik wil gewoon ontspannen blijven schieten. Voor die E-screener zijn toch genoeg kandidaten.

John H.J.A. Kijk altijd onderaan de homepagina voor toevoegingen of updates van stukjes.