WLASSH lid

  Winchester Lever Action Shooters Society Holland 

John de Bruin

You want it darker.

John's favoriete wapen: Winchester Trapper karabijn in kaliber .357 Magnum. Een Smith & Wesson dienstrevolver en een P210 Legend pistool. 
 

 

John, Henk en Robert. De eerste schoten in Canada, dat is lang geleden!
En toen nog niet met een Winchester maar met een Deerstalker .50 percussiegeweer.
 
 Henk en John gereed voor de strijd. Na het terreinrijden met de Jeep Cherokee nog even een lading loden koppen afvuren.
Je zal die twee tegenkomen!
 
Twee heren met een Snider Carbine. Ze staan allebei te grijnzen, waar zouden ze het over hebben?
En willen we dit wel weten? 
 
The Toronto Brothers. Zo zien we ze niet vaak, eigenlijk best wel nette kerels.
Kijk maar snel naar de volgende foto, dit zijn dezelfde mannen. 
 

Samen aan het werk in de hangar van Bert. Op de werkbank de metalen delen van het frame van de sulky. Binnenkort zouden ze met deze sulky een trektocht maken dwars door de mooie bossen van Quebec. Maar eerst nog het houtwerk.

In de houtwerkplaats bezig met de voorbereidingen voor de sulky. Zo snel mogelijk wilden de heren op pad met de paarden dus werd er 's avonds doorgewerkt.

Het is zover, de jonge Percheron Dino wordt voor de kar gezet en de heren kunnen op weg. Wat kan het leven toch mooi zijn.
Optimale vrijheid maar dan wel in Canada!

 Een tussenstop in de bossen van Quebec. Plaatselijke bewoners kwamen toch even kijken wat daar zo langs hun huis reed. John reed op June, een quarter horse en Henk met de sulky met daarvoor de Percheron Dino.
De gehele sulky hebben we in de avonduren gebouwd bij een bevriende timmerman. 
 
John in actie tijdens de discipline "Hit the Can". De blikjes die omver geschoten moeten worden zijn bewerkt. Dat wil zeggen, ze zijn omwikkeld met speciaal tape. Dit verende tape zal nimmer een doorschot veroorzaken zonder dat het blikje verdwijnt. Ook zijn de 6 blikjes schuin geplaatst, een blikje aan de linkerkant kan nimmer een rechter eraf gooien. De scores zijn dus zuiver. De blikjes zelf staan op een buis welke niet geraakt mag worden. Eenmaal een buis geraakt, dan is het geen tellende score. 
 

Zijn er geen vuurwapens voorhanden dan wordt snel uitgeweken naar de recurveboog. Ook een hobby van John.
En wordt er dan ook nog een beetje raak geschoten? Jawel hoor, zie de afbeelding hieronder.

Na- richten is ook hier belangrijk. In de cirkel is de aluminium pijl nog net te zien, op weg naar het doelpakket.
Met de 26 pond boog is een afstand van 80 meter haalbaar. De pijl zit dat nog stevig in het pakket.

De 80e verjaardag van John werd groots gevierd in Leidschendam. Niets vermoedend kwam John naar de locatie toe waar familie en vrienden al zaten te wachten. Natuurlijk was de WLASSH ook ruim vertegenwoordigd. Hier zien we John met Robert de Jager en Betty Teske.

Justitie en Politie gebroederlijk naast elkaar.
Natuurlijk was ook WLASSH lid Matthieu Rombouts aanwezig. Hij kent John al jaren van het werk en het schieten en heeft tijdens de receptie het merendeel van de foto's gemaakt. 

John met partner Joke, luisterend naar de vele toespraken en optredens van kinderen en kleinkinderen. Tijdens de gehele receptie werden op een groot scherm ook foto's vertoond van allerlei belangrijke momenten van de afgelopen 80 jaar. Naast familiefoto's werden ook alle avonturen in buitenland vertoond. Voor ieder een indrukwekkende bijeenkomst.

De oude Appaloosa Ranch in Canada, een tweede huis voor een deel van de WLASSH leden. Vanaf deze locatie werd alles georganiseerd, schieten, kanovaren, lasso werpen, vliegen en paardrijden. Vliegen met watervliegtuigen of oude oorlogstoestellen.

Met Quarter Horse June op pad. 


 Kijk altijd onderaan de homepagina voor toevoegingen of updates.