WLASSH lid

 Winchester Lever Action Shooters Society Holland 

Robert Teske

 Robert Teske, oprichter van de WLASSH op 11 mei 2011.
Favoriete wapens: Winchesters model 92 en 94 en natuurlijk de single action revolvers van Colt en Ruger.
Deze wapens zijn trouwens perfect te gebruiken voor het dynamisch schieten, kijk maar naar de foto hieronder.
Ik ben al meer dan 40 jaar actief in de schietsport en heb zowat alle disciplines geschoten. Op dit moment is naast de lever action interesse een andere discipline erg belangrijk, het EPP oftewel het Europees Politie Parcours. In tegenstelling tot alle andere deelnemers wordt natuurlijk geschoten met een revolver en wel de Ruger GP 100. Misschien wel de meest ondergewaardeerde double action revolver op de markt. De 4" Ruger is door mij getuned en voorzien van speciale grepen. Ook het vizier is aangepast. Het wapen loopt zo mooi dat een ieder die er mee schiet zeer verrast is.  
 
De single action revolvers van het merk Colt en Ruger zijn zeer geschikt voor deze tak van sport, "Mounted Shooting".
     Parcoursschieten maar dan te paard en een echte kijksport. Dit was bij een wedstrijd in New Hampshire, de staat zonder          wapenwet en de laagste cijfers qua criminaliteit. Misschien wel interessant voor een echte objectieve onderzoekscommissie.
Vertel maar eens tegen de Amerikanen en de Canadezen dat de dynamische schietsport verboden gaat worden!
Ren maar hard weg want......... 
 In een passende omgeving.
Een andere hobby van ons hangt aan de paal, de lasso.  Met diverse lassowerpers gegooid en daar veel van opgestoken. Een leuk tijdverdrijf en nog goed voor de conditie ook! 
 

Met de paarden door de bossen trekken en een lever action in de scabbard onder het zadel gestoken, dan is het verplicht om een oranje hesje te dragen. Men neemt aan dat je op jacht gaat.

Overweldigende kleurenpracht in de staat Quebec.
Een gebied waar we per paard kunnen reizen, met een quad bereik je hier immers niets! 
Het is dan gebruikelijk om de Winchester bij de hand te hebben, die hangt keurig aan het zadel.
 

Nog net te zien, de 2 revolvers op de heup. Eerst een paar rondjes wennen aan het paard en andersom en daarna in volle galop langs de doelen en schieten. En met een wapenwissel en dat zonder eraf te vliegen. 

 Zelfs de kleding geheel in stijl met de omgeving.
Kleding is van het merk Wahmaker, deze fabrikant maakt nog authentieke spullen. De westrijden vereisen nu eenmaal een traditionele look en het staat nog mooi ook.
 

Een Arabische volbloed en een Winchester model 1895, een perfecte combinatie.
Dit wapen wordt gebruikt voor de jacht en was ook de favoriet van de toenmalige Amerikaanse president Roosevelt.
Het paard is zeer rustig en kent de mechanieken van de wapens en de geur ervan heel goed, het wordt er totaal niet nerveus door.
Yakxie is bekend in Canada en de USA door zijn optreden in het programma "Extreme Sports". Ook heeft het paard in diverse Amerikaanse kranten gestaan vanwege zijn bijzondere kwaliteiten. Bij Mounted shooting is het een zeer wendbaar paard maar bij Ski Joring (skiën achter het paard) is het een racekanon. 


 Kijk altijd onderaan de homepagina voor toevoegingen of updates.