WLASSH lid

Winchester Lever Action Shooters Society Holland 

Robert de Jager

 Robert de Jager met een Winchester Legacy in kaliber .357 Magnum. Dit wapen heeft een looplengte van 24 inch. Winchester liet de lever action modellen vaak per 4 inch verschillen in looplengte, 16, 20 en 24 inch zijn de meest gangbare standaard maten.
Naast de Winchester heeft Robert nog een ander favoriet wapen, een 6" Ruger GP 100 in kaliber .357 Magnum. Tijdens de club- bijeenkomsten wordt deze 1e generatie GP 100 dan ook regelmatig gebruikt. Een ander belangrijk punt naast het schieten is zijn interesse in computers. Dankzij hem kunnen veel problemen die op de WLASSH site kunnen ontstaan snel verholpen worden.
 
Ook op de Legacy is een "tang sight" geplaatst, dat maakt de vizierlijn langer, dus zeer geschikt voor  gebruik op "langere" afstand. Ja, het is natuurlijk een revolverpatroon, vandaar de aanhalingstekens. Toch is met dit wapen een mooie score op 100 en 200 meter zeker mogelijk. In tegenstelling tot de karabijnen met de "one hole sight" in het midden, is bij deze  lever- action de standaard keep nog altijd aanwezig. De kolf en het voorhout zijn voorzien van een quadrilering, dus veel grip, zelfs bij hogere temperaturen.

 

 Wat gegevens over Winchester zelf:

 Oliver Fisher Winchester 
Geboren op 30 november 1810 in Boston en overleden op 11 december 1880.
 Getrouwd op 20 februari 1834 met Jane Ellen Hope in Boston. Ze kregen 3 kinderen;
Ann Rebecca Winchester 1835-1864
William Wirt Winchester 1837-1881
Hannah Jane Winchester 1847-1920 

He, wat is dat nu?
Ook de mannen en vrouwen van de WLASSH schieten weleens wat anders. Met meerdere vuurwapens schieten verhoogt niet alleen de kennis, het is ook gewoon leuk om zo af en toe eens te doen. Robert de Jager met een Colt AR 15 heavy barrel match,
op de schietbaan van DSV in Den Helder.

Maar de favoriet is en blijft het Winchester Model 94 in Legacy uitvoering.

Robert is erg handig met computers en kaarten. Ook Wild Bill Hickok wist wel wat van kaartspelletjes af. 
Om de website perfect te kunnen laten werken is hij de contactman tussen de Technische Universiteit van Eindhoven en de WLASSH. Onze website is immers daar ondergebracht.
 

 Kijk altijd onderaan de homepagina voor toevoegingen of updates.